Στο τέμπο του Τατάρ ο Γιλμάζ-Μίλησε για «εμπάργκο» και ενσωμάτωση κατεχομένων με διεθνή κοινότητα

«Η σταθερότητα στην Κύπρο, η απαλλαγή από τα άδικα εμπάργκο και η εγκαθίδρυση μιας πολύ ισχυρής ενσωμάτωσης με τη διεθνή κοινότητα είναι προς όφελος της περιοχής μας και του κόσμου.  Όσοι προσπαθούν να το αποτρέψουν αυτό διαπράττουν μια μεγάλη αδικία, αλλά τελικά αυτά τα άδικα εμπάργκο θα εξαλειφθούν», ανέφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε απόψε στο πάρκο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Μόρφου για το καθιερωμένο ιφτάρ – δείπνο μιας και τελειώνει ο μήνας των νηστειών και ξεκινά η εορτή του Ραμαζανιού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Γιλμάζ πρόσθεσε πως «ό,τι και να κάνει κάποιος να κλείσει μια πόρτα, εμείς ανοίγουμε άλλες δέκα. Οι πόρτες είναι ατελείωτες. Η ‘ΤΔΒΚ’ θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις της με τον κόσμο, ιδιαίτερα με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Θα συνεχίσει να χρησιμεύει ώστε να γίνει νησί ειρήνης στην περιοχή μας».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «εμείς πάντοτε περπατάμε μαζί προς το μέλλον και είμαστε σε θέση να κοιτάμε με ασφάλεια το μέλλον». Εργαζόμαστε σκληρά για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πρόοδο του ψευδοκράτους, πρόσθεσε, και θα συνεχίσουν να το κάνουν. «Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι προετοιμασίες μας για μια νέα συμφωνία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας».

Ο κ. Γιλμάζ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα όσα γίνονται στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της γεωργίας, λέγοντας ότι εντός του 2024 θα ολοκληρώσουν το νέο «κρατικό» νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας σε Λάπηθο και Βαρώσι.

Αναφέρθηκε και στο νέο κτιριακό σύμπλεγμα του «προεδρικού», της «βουλής» και το τζαμί, λέγοντας ότι έτυχε πληροφόρησης για την πορεία των έργων αν και δεν μπόρεσε να το επισκεφθεί επιτόπου λέγοντας πως ένα τέτοιο έργο αρμόζει στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο ψευδοκράτος.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα έργα για την μεταφορά νερού άρδευσης και ύδρευσης από την Τουρκία και δήλωσε ότι θέλουν να προγραμματίσουν ως συμπληρωματική παραγωγή της Τουρκίας, την αγροτική παραγωγή στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναχώρησε από τα κατεχόμενα μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης - δείπνου στη Μόρφου.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξανέμισε τις ελπίδες ο Τατάρ-Επανέλαβε εαυτόν στον Γκουτέρες

Δειτε Επισης

Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Διευκρινίσεις από Citroën με ελαττωματικό αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ αναμένει το ΤΟΜ
Θεσπίζεται πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κοινοτικής νοσηλευτικής και μαιευτικής
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Ευχαρίστησε τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ για τις προσπάθειες του για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)