Δήμαρχος Λεμεσού: Τα Λεμέσια μετεξελίχθηκαν σε τρόπο και στάση ζωής

Ακόμα μια εντυπωσιακή χρονιά γεμάτη αθλητικές εκδηλώσεις, για κάθε ηλικία και γούστο, υπόσχεται ο Δήμος Λεμεσού, μέσα τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου, τα «Λεμέσια», με τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Νικολαΐδη, να δηλώνει ότι ο θεσμός έχει υπερβεί τα στενά πλαίσια μιας αθλητικής διοργάνωσης και αποτελεί τρόπο και στάση ζωής.

Σε διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση του προγράμματος των φετινών Λεμεσίων, τα οποία διαρκούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως «εδώ και δυο δεκαετίες τα Λεμέσια αποτελούν ένα μαζικό αθλητικό κίνημα, το οποίο ενδυναμώνεται κάθε χρόνο», προσθέτοντας ότι συμμετέχουν στις ολόχρονες εκδηλώσεις ή τις παρακολουθούν, δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

«Τα Λεμέσια διευρύνονται χρόνο με το χρόνο και υπερβαίνουν τα στενά πλαίσια μιας αθλητικής διοργάνωσης, είναι ένας τρόπος και μια στάση ζωής, είναι μια φιλοσοφία» είπε και εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπάρχουν πολλοί θεσμοί που να εκφράζουν την πόλη, την αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση, το ευ αγωνίζεσθαι, όπως την εκφράζουν τα Λεμέσια».

Υποδεικνύοντας ότι πέραν του αθλητικού στοιχείου, οι πλείστες εκδηλώσεις «εμπεριέχουν το στίγμα του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς», ο Δήμαρχος Λεμεσού έκανε λόγο για «μια εντυπωσιακή αλυσίδα αθλητικών εκδηλώσεων που ήδη ξεκίνησαν, από τον Ιανουάριο, και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σημείωσε ότι η επόμενη αθλητική εκδήλωση που εντάσσεται στα «Λεμέσια» θα είναι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, που θα διεξαχθεί στο παραλιακό μέτωπο στις 13 και 14 Απριλίου.

Ο κ. Νικολαΐδης έκανε αναφορά στα έργα  που έγιναν τα τελευταία χρόνια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει βγει χθες σε διαδικασία προσφορών για την δημιουργία τεσσάρων «αθλητικών κυψέλων» σε συνοικίες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοΐζος Μαυρουδής εξέφρασε την ελπίδα ο πολίτης να κάνει τον αθλητισμό βίωμα του, σημειώνοντας ότι τα παιδιά παραμένουν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής και του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου.

«Τα Λεμέσια, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο νησί μας, έχει πλέον καθιερωθεί στις καρδιές όλων μας και είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τον κόσμο να συμμετάσχει στις αθλητικές μας δράσεις», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε τους χορηγούς, τις ομοσπονδίες, τους αθλητές, προπονητές, εθελοντές και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάσκεψη Τύπου, τα Λεμέσια 2024 έχουν ξεκινήσει από τις 24 Ιανουαρίου, με τις διαλέξεις «Αθλητές Πρότυπα» και συνεχίστηκαν τον Φεβρουάριο με το διεθνές τουρνουά ΣΑΜΠΟ «Cyprus 2024» και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Bowling. Στο πλαίσιο των Λεμεσίων εντάχθηκε και ο πρόσφατος αγώνας Tiger Rally 2024, ενώ στις 13 και 14 Απριλίου θα διεξαχθεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού.

Στις 19 με 21 Απριλίου θα διεξαχθεί το 2ο Διεθνές Beach Sprint Rowing του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενώ στις 20 και 21 Απρίλιου το Heat Wave – Fitness Festival. Στις 17 Μαΐου θα λάβει χώρα, στο Τσίρειο Στάδιο, το 3ο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου, που διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου.

Τον Μάιο, επίσης, θα διεξαχθεί το Running Relay Race, ο φιλανθρωπικός αγώνας κολύμβησης «Κολυμπώ για τον συνάνθρωπο μου», η 1η Τριλογία Rapid Σκακιού Λεμεσού και το 3ο Limassol Sports Festival.

Τον Ιούνιο τα Λεμέσια θα φιλοξενήσουν το τουρνουά Beach Soccer και την 2η Τριλογία Rapid Σκακιού Λεμεσού, ενώ τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα Καράτε Σωματείων Λεμεσού, η 3η Τριλογία Rapid Σκακιού Λεμεσού και οι Διεθνείς Αγώνες Παραδοσιακού Muay Thai.

Το 16ο καλοκαιρινό Beach Waterpolo Tour θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, όπως και το CPF Deadlift Party, οι εκδηλώσεις του ΟΠΑΠ Limassol 3on3 Basketball και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Αστικός Αθλητισμός».

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το 6ο Break The Maze Hip-Hop Dance, ο Deloitte Ποδηλατικός Γύρος Λεμεσού 10χλμ., το Παγκύπριο Τουρνουά  Τένις Ομάδας Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, η 7η φιλανθρωπική αθλητική ημερίδα «Ευ-Ζην τρέχουμε για τη ζωή» και η εκδήλωση Be Active.

Ακολουθούν, τον Οκτώβριο, το Limassol Triathlon 2024, οι Παγκύπριοι Αγώνες Βετεράνων Στίβου, το Strongman – SCL Cyprus, ο 26ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», ο Αγώνας Δρόμου Maritime 5χλ., το Open Sports, η ποδηλατική βόλτα «Μπλε διαδρομή για όλους» το 4Χ4 Football Tournament και το Διεθνές Τουρνουά Fudokan Shotokan Παραδοσιακό Καράτε.

Τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί η ετήσια εκδήλωση «Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω» και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Padel, ενώ τον Δεκέμβριο, το 364 SGC Run Walk και το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Σκακιού Λεμεσού.

Τα «Λεμέσια» θα βραβεύσουν τους Άριστους Αθλητές και Ομάδες στις 8 Ιανουαρίου 2025, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, όπου θα εγκαινιαστεί και έκθεση αθλητικής φωτογραφίας.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει