Συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας-Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή

Απορρίφθηκε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου όσον αφορά στη δεύτερη δικογραφία που αφορά στους θανάτους Ίριδας και Μαλένας.

Το αίτημα για αναβολή υποβλήθηκε από τον κ. Κούγια με την έναρξη της δίκης σήμερα. Ο συνήγορος ζήτησε αναβολή επικαλούμενος προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο παύση άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα ζητώντας το διορισμό αυτεπαγγέλτως συνηγόρων υπεράσπισης. «Τι θέλετε να γίνει να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες», απάντησε ο κ. Κούγιας.

Τελικά το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε την συνέχιση της δίκης. Τότε ο συνήγορος είπε: «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω ρητώς ότι δεν θα παρατήσω την κυρία κατηγορούμενη».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στα ίδια επίπεδα με το 2024 οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-«Η οικονομική κρίση άρχισε να επηρεάζει σοβαρά»
Αντιμέτωποι με πειθαρχικά οι υπαξιωματικοί για τα συνθήματα κατά της Τουρκίας στην παρέλαση στην Αθήνα
Αντιδράσεις για εθνικιστικά συνθήματα υπέρ της Κύπρου στην παρέλαση στην Ελλάδα-Πυρά στη Κυβέρνηση
Ψάχνει λύση για τη βία στα σχολεία η Βουλή-Στο τραπέζι πρόταση για τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών
Ιδρύει Γυναικεία Οργάνωση κοιτώντας προς τις Βουλευτικές Εκλογές η ΔΗΠΑ
Ζητά νέα αναβολή ο ΑΠΟΕΛ στη δίκη για τις οφειλές στο ΤΚΑ-Αντίστροφη μέτρηση για τις οφειλές στο Φόρο Εισοδήματος
Τρέχει να προλάβει το καλοκαίρι το ΥΠΑΝ-Πλάνο για εγκατάσταση 625 κλιματιστικών σε σχολεία της Λευκωσίας
Επικαιροποιεί το Καταστατικό του ΕΛΑΜ-Σκέψεις για αλλαγή και των εσωκομματικών εκλογών
Καταγγέλλουν στην ΕΕ τις αποφάσεις για χαλλούμι οι αιγοπροβατοτρόφοι-Καθορίζουν τα επόμενα βήματα
Αποφεύχθηκε σύγκρουση τρένων λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη-Νέα ηχητικά ντοκουμέντα