Για χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας και υποκρισία κατηγορεί τα άλλα κόμματα το ΑΚΕΛ

Ως χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας και ντροπή για τη χώρα, χαρακτηρίζει το ψήφισμα που ενέκριναν χθες τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ στη Βουλή για την κατάσταση στη Γάζα το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς, αναφέρει ότι, «την ώρα που ο παλαιστινιακός λαός μετρά πάνω από 30 χιλιάδες νεκρούς και υφίσταται γενοκτονία από τη δολοφονική μανία του Ισραήλ, τα τέσσερα κόμματα εξέδωσαν ένα ψήφισμα που δεν αναφέρει καν τη λέξη «Παλαιστίνη» και «Παλαιστίνιοι», δεν αναγνωρίζει και ούτε καταδικάζει κανένα από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ, ούτε καν καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να σταματήσει να χρησιμοποιεί την στέρηση τροφής και ανθρωπιστικής βοήθειας ως όπλο πολέμου, να μην προχωρήσει σε επίθεση στη Ράφα ή να πράξει οτιδήποτε. Καμιά αναφορά δεν γίνεται επίσης στο Ψήφισμα στην κατοχή και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών από το Κράτος του Ισραήλ».

Τα ίδια κόμματα, προστίθεται, «απέρριψαν το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και κινείται στη γραμμή του διεθνούς δικαίου, του ανθρωπιστικού δικαίου, των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ αλλά και στα πρακτικά μέτρα που οφείλει να λάβει η διεθνής κοινότητα για να τερματίσει την επιθετικότητα του Ισραήλ».

Η χθεσινή ψηφοφορία, σημειώνει το ΑΚΕΛ, «επιβεβαίωσε ξανά ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής της χώρας απέμειναν στους ελάχιστους στον πλανήτη που αρνούνται να ψελλίσουν την παραμικρή κριτική για το Ισραήλ και τον αρχιδολοφόνο Νετανιάχου που αιματοκυλίζει τη Γάζα αλλά ταυτόχρονα, επιδιώκει να προκαλέσει περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή. Εκτός από την ασύγγνωστη αναισθησία απέναντι στο πρωτόγνωρο ανθρωπιστικό δράμα που συμβαίνει δίπλα μας, αυτές οι δυνάμεις – συγκυβέρνηση, Συναγερμός κι ΕΛΑΜ- ακυρώνουν την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεκαετίες τώρα βασίζει τον αγώνα της στο διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Το ΑΚΕΛ, αναφέρεται, «θα συνεχίσει να ενώνει τη φωνή του με τα εκατομμύρια στον κόσμο που απαιτούν άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα, τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και εποικισμού, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου