Κρούουν τον κώδωνα για έκρηξη πυρκαγιάς στη βιομηχανική Γερίου και Ιδαλίου-Ζητά μέτρα η Επ. Εμπορίου

Έκδηλος είναι ο κίνδυνος για έκρηξη πυρκαγιάς στις βιομηχανική ζώνη Γερίου - Ιδαλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χατζηγιάννη, έπειτα από επίσκεψη των μελών της Επιτροπής σε εγκαταστάσεις στις περιοχές αυτές.

Πρόσθεσε ότι δόθηκαν εισηγήσεις για μέτρα προφύλαξης, καθώς και συστάσεις προς τις τοπικές αρχές για εφαρμογή της νομοθεσίας για εγκατάσταση καμερών για παρακολούθηση των βιομηχανικών ζωνών.

Ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν αρκετές βιομηχανικές μονάδες, μεταξύ των οποίων και μονάδες ανακύκλωσης. Επισημάνθηκε, όπως είπε, η ανάγκη για λήψη μέτρων από τους ιδιοκτήτες των μονάδων, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιών. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου για υποχρέωση των ιδιοκτητών για δημιουργία υποδομών προκειμένου να υπάρχει ικανότητα πυρόσβεσης πρώτης ανάγκης.

Σε ερώτηση αν έχει προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε προ μερικών μηνών, για εγκατάσταση καμερών στις βιομηχανικές ζώνες για έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, ο κ. Χατζηγιάννη απάντησε ότι δόθηκαν συστάσεις στις αρμόδιες αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν με τις αναγκαίες ενέργειες για εφαρμογή της νομοθεσίας.

Επίσης σημείωσε ότι χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες και καταμερισμός βάρους ευθυνών, για την πρόληψη πυρκαγιών. Ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα πιέσει και η Επιτροπή. Πρόσθεσε, δε, ότι αναμένεται να οριστεί συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι, ώστε να συζητηθούν και μέτρα που δεσμεύθηκε να πάρει και η Κυβέρνηση για την κατάσταση στις βιομηχανικές περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος