Πήραν ανάσες τα τριήμερα οι μαγαζάτορες των παραλιακών πόλεων-Καίνε οι τιμές των μενού

Υπερπολύτιμα χαρακτηρίζονται τα τριήμερα που προηγήθηκαν για τους επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής, ειδικότερα γι' αυτά που στεγάζονται σε παραλιακές πόλεις, καθώς φιλοξένησαν εκατοντάδες μέχρι και χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό σκηνικό που δημιουργήθηκε, εξόρμησαν σε ένα εστιατόριο ή σε ένα μπαρ, για μερικές στιγμές χαλάρωσης με τις οικογένειες τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα πολιτών, το γεγονός ότι οι τιμές στα μενού σε αρκετά κέντρα αναψυχής, βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τους αρμόδιους των Κέντρων Αναψυχής, να καλούν τους επιχειρηματίες, όπως συγκρατήσουν τις τιμές προς τα κάτω.

Συνοψίζοντας τα τρία τριήμερα, o Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε στον REPORTER ότι ο τελικός απολογισμός είναι με θετικό πρόσημο και είναι ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες. «Στην παρούσα φάση, κτίζουμε σιγά-σιγά τη νέα καλοκαιρινή περίοδο, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και δεν θα έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Βέβαια, τα δεδομένα ανατρέπονται με την οικονομική πτυχή των δαπανών, με τις αυξήσεις στα καύσιμα και την αναπόφευκτη αύξηση στην ενέργεια. Όλα αυτά, δημιουργούν ένα γκρίζο σκηνικό και ανησυχία και προβληματισμό στους επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να διαχειριστούν τις πρόσθετες αυξήσεις», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Πάντως, συγκρίνοντας μεταξύ τους τα τρία τριήμερα που προηγήθηκαν, το τελευταίο που ήταν της 1ης Απριλίου, φαίνεται να είχε την πιο μειωμένη κινητικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, έγκειται στο γεγονός ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας ταξίδεψαν στο εξωτερικό. «Οπότε φυσιολογικά υπήρχε μια πτώση στην κινητικότητα. Εκφράζονται από κάποιους μερικά παράπονα για μειωμένη κίνηση, όμως αυτό που είδαμε είναι ότι ο κόσμος έτρεξε ξανά στις παραλιακές πόλεις», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του Συνδέσμου.

Όσον αφορά την κινητικότητα των θαμώνων και τις επιλογές τους, αυτό που έχει διαφανεί, είναι ότι υπάρχει μια σταθερότητα στην επισκεψιμότητα στη Λεμεσό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για μια πόλη με μεγάλο πληθυσμό από μόνιμους, αλλά και από τουρίστες. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, το τελευταίο διάστημα υπήρξε ιδιαίτερη αύξηση στην ελεύθερη Επαρχία Αμμόχωστου, όπως και στην Πάφο. Ακόμη αξιοσημείωτη είναι και η κίνηση που παρατηρήθηκε στα ορεινά θέρετρα. «Πρέπει να πούμε ότι οι κάτοικοι της Λευκωσίας τέτοια περίοδο, είναι αυτοί που συντηρούν και τις υπόλοιπες επαρχίες, καθώς είναι αυτοί που θα ταξιδέψουν εκτός των συνόρων τους».

Πάντως, αναφορικά με τις τιμές, ο κ. Λεβέντης, εκτίμησε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες τις έχουν ανεβάσει αρκετά στα μενού τους. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Γ.Γ. του Συνδέσμου, κάλεσε τους επιχειρηματίες να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο και πιθανότητα, ώστε να συγκρατήσουν τις τιμές όσο γίνεται χαμηλότερα. «Τόσο για τους ντόπιους, αλλά και για τους επισκέπτες, διότι ότι βιώνουμε εμείς υπό την μορφή των αυξήσεων, βιώνουν και οι επισκέπτες μας από χώρες της Ευρώπης, που αναμένουμε να μας στηρίξουν με την κάθοδό τους», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, ακόμη ένα μείζον ζήτημα που ταλανίζει τα κέντρα αναψυχής, είναι η υποστελέχωση που παρατηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου ψάχνουν προσωπικό και δεν βρίσκουν. Όπως εξήγησε ο κ. Λεβέντης, «έχουν κατατεθεί από επιχειρηματίες συμβόλαια και περιμένουμε να δούμε την ταχύτητα με την οποία θα εξετάζονται οι αιτήσεις, ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν και οι επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια μερίδα επιχειρηματιών οι οποίοι καθυστερούν, ενδεχομένως για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και θεωρώ ότι είναι μια πολιτική που είναι δίκοπο μαχαίρι».

Δηλαδή, κατέληξε ο κ. Λεβέντης, «με το να μένεις χωρίς προσωπικό και να τρέχεις την τελευταία στιγμή για εξεύρεση προσωπικού, με τα γνωστά αποτελέσματα, δεν είναι και η καλύτερη λύση. Οπότε, από την πλευρά μας καλούμε τους επιχειρηματίες να κινηθούν έγκαιρα για στελέχωση των επιχειρήσεων τους καθώς υπάρχει και μια μικρή περίοδος μέχρι να μπούμε στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού».

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού