ΒΙΝΤΕΟ: Ερωτικό κίνητρο πίσω από τα μαχαιρώματα μαθητών στην Κέρκυρα

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης της συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων χθες το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία και θα φανεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Η έρευνά για τα αίτια της επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τις Αρχές να αποδίδουν σε ερωτικά τα κίνητρα του καβγά.

Την ίδια ώρα ο 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία. Τόσο ο 17χρονος όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο. Ο 49χρονος Ιταλός που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά όταν απλά πήγε να χωρίσει τα παιδιά από τη συμπλοκή πήρε εξιτήριο.

Τι λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή

Πρωταγωνιστής της επίθεσης φέρεται να είναι μαθητής Λυκείου γνωστός με ψευδώνυμο, ο οποίος ήρθε αρχικά στα χέρια με έναν μαθητή Γυμνασίου και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε στα πλευρά.

Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του, όπως και έκανε με έναν 50χρονο που προσπάθησε να τον σταματήσει και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ ο δράστης φέρεται να εξαφανίστηκε καθώς άργησαν να εμφανιστούν αστυνομικοί επειδή το κέντρο της Άμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Ωστόσο, λίγο αργότερα συνελήφθη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων