Τα λάθη, οι καταθέσεις και το βίντεο της δολοφονίας της Κυριακής

Μία σειρά μοιραίων λαθών οδήγησε στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, την ώρα μάλιστα που μιλούσε με το «100» και βρισκόταν έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Από το ΑΤ απομακρύνθηκαν πέντε αστυνομικοί: Ο διοικητής, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και υποδιοικητής παράλληλα του Α.Τ, ο οδηγός της επόπτριας και ο 48χρονος - καταδικασμένος - φρουρός. Ολοι τους ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της Κυριακής.

Εν τη ρύμη του λόγου είπα ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί, λέει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης

Τους λόγους για τους οποίους είπε στην 28χρονη Κυριακή ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί» λίγo πριν η γυναίκα δολοφονηθεί έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, εξήγησε ο αστυνομικός που μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο. Όπως μετέδωσε την Τετάρτη το Star, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στους ανωτέρους του ότι είπε τη φράση εν τη ρύμη του λόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατάθεση αστυνομικού για την δολοφονία της Κυριακής-«Εν τη ρύμη του λόγου είπα ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Στην κατάθεσή του, εξήγησε ακόμη ότι δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε την ώρα του τηλεφωνήματος και πως δεν αισθάνθηκε πως το θύμα βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Σου είχα πει ότι έχω προβλήματα με ναρκωτικές ουσίες» - Η ανατριχιαστική επιστολή του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής

Στο μεταξύ, το Μega έφερε στο φως της δημοσιότητας επιστολή του 39χρονου πρώην συντρόφου της και δράστη, χωρίς να διευκρινίζεται αν την είχε λάβει η άτυχη γυναίκα.

Στην επιστολή, ο 39χρονος αναφέρει τα εξής: «Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να ακούσεις χωρίς να μιλάς. Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες. Το έκανες τόσο δύσκολο. Έπειτα με έπεισες με κλάματα ότι θέλεις να είμαστε μαζί. Σε πίστεψα. Σου είχα πει από την αρχή ότι έχω κάποια προβλήματα ψυχικά και με ναρκωτικές ουσίες. Πρώτη φορά τα έκοψα για να είμαστε μαζί. Δεν ξέρω αν θα τα κάνω όλα σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συνεχείς εξελίξεις στην Ελλάδα-Ξηλώθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί για τη γυναικοκτονία της Κυριακής

«Δεν άφησες ποτέ τη σχέση σε ηρεμία. Έβγαζες φωτογραφίες. Γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς αλλού; Γιατί μου λες ψέματα; Σου είχα πει τα πάντα για εμένα. Όμως μπορώ, όταν όλα είναι καλά μεταξύ μας. Συνέχεια πάλευα. Όχι, δεν είσαι η μάνα μου, όπως μου είχες πει» έγραφε προτού προχωρήσει στη φρικτή πράξη του.

«Ήσουν όμως αυτή που είχες πει ότι με αγαπάς και θα είσαι εδώ για εμένα και ότι θα τα καταφέρουμε» καταλήγει στην επιστολή.

Η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έγινε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το τοπικό αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε πάει η κοπέλα για να τον καταγγείλει ότι την ενοχλούσε.

Η 28χρονη ήταν μαζί με ένα ακόμη άτομο για να κάνει την καταγγελία. Όταν βγήκε από το αστυνομικό τμήμα για καλέσει το 100 για να ζητήσει περιπολικό, τότε ήταν που ο 39χρονος βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί και να την μαχαιρώσει, στοιχείο που δείχνει ότι της είχε στήσει καρτέρι. Μετά την δολοφονική επίθεση με το μαχαίρι ο 39χρονος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Την μαχαίρωσε μπροστά στο τμήμα και αυτοτραυματίστηκε και ο ίδιος. Έγινε πολύ γρήγορα. Απ' ότι μάθαμε είχαν τσακωθεί και η κοπέλα είχε έρθει να κάνει καταγγελία. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα απολύτως. Τη μαχαίρωσε την ώρα που βγήκε από το τμήμα, μετά μαχαιρώθηκε και ο ίδιος στον λαιμό και τον έπιασε η Αστυνομία», είχε αναφέρει στο protothema.gr μάρτυρας της δολοφονίας.

Δύο ημέρες μετά την άγρια δολοφονία, ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που η 28χρονη Κυριακή πέφτει νεκρή από τα χέρια του πρώην συντρόφου της. Στο βίντεο του Mega φαίνεται η στιγμή που η 28χρονη βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα ενώ μιλά στο τηλέφωνο με το 100. Η κοπέλα είναι μαζί με φίλο της, ο οποίος τη συνόδευσε στο τμήμα. Λίγο αργότερα, ο 39χρονος δράστης, τρέχει προς το μέρος της Κυριακής και της επιτίθεται με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς Ευρώπη αν η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφωθεί
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτού του Κόσμου
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δολοφόνο της 40χρονης, στο Μενίδι
Προηγήθηκαν πολλά περιστατικά βίας πριν τη δολοφονία στο Μενίδι-«Την είχε απειλήσει με μαχαίρι όταν ήταν έγκυος»
Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι-« Την είδα και έβγαλα το μαχαίρι»
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου