Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν

Αλλάζει το σχέδιο επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα χωριά Καρπάσια, Κορμακίτης, Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου «με στόχο την παροχή κινήτρων σε νέες οικογένειες να επανεγκατασταθούν, ενισχύοντας παράλληλα και τους υφιστάμενους διαμένοντες, που παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την κατοχή, επιλέγουν να διαβιούν στα χωριά τους».

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

-Παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο επανεγκατάστασης στις οικογένειες που μόνο ο ένας εκ των δύο διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές, λόγω του ότι υπάρχουν παραδείγματα ζευγαριών που για ανυπέρβλητους λόγους δεν μπορούν να διαβιούν και οι δύο στα κατεχόμενα.

-Ο αριθμός των υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων στα κατεχόμενα παραμένει τέσσερις, χωρίς την προϋπόθεση να είναι συνεχόμενες και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν είναι καθημερινές ή Σαββατοκύριακα. Η τροποποίηση διευκολύνει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και σχέσεις με τις ελεύθερες περιοχές, ειδικά όσον αφορά στους επανεγκατασταθέντες που έχουν παιδιά που φοιτούν στις ελεύθερες περιοχές, έχουν φροντιστήρια και δραστηριότητες στις ελεύθερες περιοχές.

-Σε ό,τι αφορά στο επίδομα φροντίδας, ύψους 240 ευρώ θα παραχωρείται και σε ζεύγη άνω των 75 ετών, πέραν από τα μονήρη άτομα που ήταν μέχρι σήμερα.

«Η βελτίωση του σχεδίου η Κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση της επανεγκατάστασης και να μείνουν ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας», κατέληξε η κα. Ευαγγέλου.

Δειτε Επισης

Το δικαίωμα στο νερό θα συζητηθεί στην Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
«Κάθε αγώνας για ελευθερία αξίζει»-Το τέλος μιας μακράς διαδρομής της ενωτικής διεκδίκησης
Επιστολή Επ. Ανθρωπίνων Βουλής προς Υπουργό για αποφάσεις του ΕΔΑΔ για αναχαίτιση αιτητών
Τεχνική στήριξη ΕΕ σε Κύπρο για χωροταξικό σχέδιο, διανομή ηλεκτρισμού, αμυντική βιομηχανία και νερό
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΥΦΑ στο επίκεντρο της Επ. Ενέργειας-Αναμένονται σταυρώματα στην Ολομέλεια
Μιχαηλίδου: Kορυφαίο ιστορικό ορόσημο ο αγώνας '55-'59
Ενδεικτικός κατάλογος επικίνδυνων φαρμάκων από Κομισιόν για προστασία εργαζομένων
Πρόσβαση στην Εφαρμογή Ψηφιακός Πολίτης για νέους άνω των 14
Προωθείται συνεργασία για κατοχύρωση των παραμέτρων για τη διατήρηση σκύλων
Συνεχίζει την μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών η ΑΗΚ