Ζητά δράσεις σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού η Αννίτα

Πρέπει να δράσουμε σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, χωρίς μεγάλα λόγια και με τη δέουσα σοβαρότητα, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της την Τετάρτη η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία σημείωσε ότι στη χθεσινή συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε επιτακτικά για ακόμη μια φορά την κρισιμότητα του ζητήματος και το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται η Κύπρος, ενώ ζήτησε την έμπρακτη συμβολή και αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Αννίτα Δημητρίου σε αυτό το πλαίσιο ο ΔΗΣΥ κατέθεσε πρόταση όπως συζητηθεί το συντομότερο το μεταναστευτικό ζήτημα και σε επίπεδο Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων, προς αναζήτηση κοινών λύσεων και ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού πλαισίου διαχείρισης του προβλήματος με ίσο καταμερισμό ευθύνης.

Όπως σημείωσε ως κράτος οφείλουμε να διεκδικήσουμε άμεσα την επαναξιολόγηση του καθεστώτος άμεσης νομικής προστασίας συγκεκριμένων περιοχών της Συρίας, τη συνομολόγηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνιών με τρίτες χώρες για επανεισδοχή μεταναστών, την ισοβαρή ανάληψη ευθύνης και αλληλεγγύη, με κατανομή μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών και την άμεση υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας κλειστής δομής ωσότου εξετάζονται οι αιτήσεις.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό «είναι αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών για ταχύτερη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου και επανεγκατάσταση εκείνων των οποίων η αίτηση απορρίπτεται».

«Mε εύηχα συνθήματα και ανέφικτες προτάσεις το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Απαιτείται σωστή και συστηματική δουλειά, σχεδιασμός και πειστικά επιχειρήματα. Αυτό κάνουμε εμείς ως ΔΗΣΥ, αυτό βεβαίως οφείλει να κάνει και η Κυβέρνηση που έχει την πρώτιστη ευθύνη», είπε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA