Αλληλεγγύη στην πράξη ζητά από την ΕΕ ο ΥΠΕΣ-«Δεχόμαστε επίθεση με σαπιοκάραβα»

Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε πολλά μέτρα προκειμένου η Κύπρος να καταστεί μη ελκυστικός προορισμός, πετυχαίνοντας μείωση κατά 85% στις ροές μεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Υπέδειξε ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τους Σύρους του Λιβάνου, επειδή θεωρούνται πρόσφυγες στους οποίους παραχωρείται καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Ο κύριος Ιωάννου επισήμανε πως η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί. «Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε ουσιαστικά επίθεση με σαπιοκάραβα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί, εάν συνεχιστούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Ο κύριος Ιωάννου είπε επίσης ότι ο Λίβανος επιβάλλεται να τύχει μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπέδειξε ότι η Λευκωσία αξιώνει την επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας και τη διασύνδεση της βοήθειας που λαμβάνει ο Λίβανος, με την ικανότητά της χώρας να ανακόπτει τις βάρκες που έχουν προορισμό την Κύπρο.

«Η Κύπρος δεν θέλει χρήματα, αυτό που αξιώνει είναι να επιδειχθεί στην πράξη αλληλεγγύη από τα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές