Εντός της ημέρας ανακοινώνει η ΔΗΠΑ το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Οι εκλεκτοί του κόμματος

Εντός της ημέρας αναμένεται η ΔΗΠΑ-Συνεργασία να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές. Μετά από πολλές συζητήσεις και ασκήσεις επί χάρτου, οι οποίες λάμβαναν υπόψιν τα διάφορα κριτήρια που είχαν τεθεί, όπως πληροφορείται ο REPORTER, στις 3:00 το απόγευμα συνέρχεται η Γραμματεία του κόμματος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό κόμμα της Βουλής που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ψηφοδέλτιό του.

Σε σχέση με τα ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως θα υπάρξουν τελικά κάποιες αλλαγές, που σχετίζονται με την ηλικιακή ομάδα, την επαρχία καταγωγής και άλλα στοιχεία που αποτελούν δημογραφικούς και πολιτικούς παράγοντες σε ένα ψηφοδέλτιο.

Το κόμμα αναμένεται να ρίξει τελικά μόνο ένα βουλευτή στη μάχη, τον Αλέκο Τρυφωνίδη. Υποψήφιος αναμένεται να είναι επίσης ο αντιπρόεδρος Μαρίνος Κλεάνθους, ο εκτελεστικός διευθυντής της Europa Donna Μάριος Χαραλαμπίδης, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Παγκύπριου Οργανισμού Ατόμων με Αναπηρίες, Θέμις Ανθοπούλου. Η προσθήκη των τελευταίων ημερών αποτελεί «μεταγραφή» από τον ΔΗΣΥ. Πρόκειται για τον Παντελή Ποιητή, ο οποίος παραιτήθηκε από στέλεχος του κόμματος για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές και πλέον θα συμπορευθεί με τη συμπολιτευόμενη ΔΗΠΑ. Την εξάδα αναμένεται να συμπληρώσει το στέλεχος της ΔΗΠΑ από τη Λεμεσό Μάριος Ελευθερίου.

Της συνεδρίας για τα εσωκομματικά θα προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, στις 12:30. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Οικονομία, με επίκεντρο την ακρίβεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΔΗΠΑ θα διαβιβάσει στον ΥΠΟΙΚ προτάσεις που αφορούν τη μείωση των στεγαστικών επιτοκίων και την μετεξέλιξη του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές