Απομάκρυνση του Υφ. Υγείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-«Εννοούσα το αντίθετο από τις ερμηνείες», λέει ο ίδιος

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που φτάνει στο σημείο άρνησης ακόμα και της απλής λογικής, κάνει λόγο ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον επέκριναν με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του για την θέση της γυναίκας και την γυναικοκτονία.

Ο υφυπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλο όσα είπε και υποστήριξε είναι τα ακριβώς αντίθετα από τις αυθαίρετες ερμηνείες ορισμένων, ότι η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος αναφέρει:

«Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.

Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.

Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντιθέτο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».

Ο κ. Βαρτζόπουλος μιλώντας πρόσφατα στο Livemedia, είπε πως «σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα.

«... Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που έχουν επιθετική συμπεριφορά, γεννιούνται από γονείς που έχουν επιθετική συμπεριφορά, δηλαδή πολλές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο όπου η οικογένεια δεν είναι απεναντι στην επιθετικότητα αλλά την καλύπτει...» είπε επίσης ο κ. Βαρτζόπουλος και πρόσθεσε ότι όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του».

Κασσελάκης: Να απομακρυνθεί, δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες

Την άμεση αποπομπή του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση αλλά και την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δηλώσεις του, ζήτησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στο X επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι αναφορές του υφυπουργού «υποτιμούν τη γυναικεία φύση» και δίνουν «βιολογικό άλλοθι» στις δολοφονίες γυναικών.

Την απομάκρυνση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου αναφέρει: "Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επιμένει στις εντάσεις η Άγκυρα-«Είπαμε στην ελληνική πλευρά ότι το θαλάσσιο πάρκο είναι κόκκινη γραμμή»
Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα-Τον καταζητούσε η Interpol
Παραπομπή σε δίκη για 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονης εισηγείται ο Εισαγγελέας
Ξέσπασε ο πατέρας του πεντάχρονου που τον ξέχασαν σε λεωφορείο-«Κινδύνευσε η ακεραιότητά του»
Τραγωδία στο Καβούρι-Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο, διαλύθηκε το αυτοκίνητο (pics)
Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα σε σχολικό στην Κηφισιά
Συνελήφθησαν δύο άτομα για την οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Μαθητές στην Ελλάδα τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή-Έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες πλοίου
Ξέχασαν πεντάχρονο αγοράκι στην Ελλάδα μέσα σε σχολικό λεωφορείο για έξι ώρες
Μεθυσμένος οδηγός στην Αθήνα σε τρελή πορεία προκάλεσε ζημιές σε 40 αυτοκίνητα