Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος πήρε η ΑΗΚ

Με Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος, από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) βραβεύθηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΗΚ «η τιμητική αυτή βράβευση επιβεβαιώνει τη σταθερή αφοσίωση της ΑΗΚ σε διεθνώς αναγνωρισμένα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και την εφαρμογή καλών πρακτικών στη διαχείριση του περιβάλλοντος».  

Η ΑΗΚ, προστίθεται, «έχει μπει πλέον σε σταθερή τροχιά για μείωση του οικολογικού της αποτυπώματος και οι προσπάθειες της υπερβαίνουν τις κανονιστικές απαιτήσεις, αποδεικνύοντας την υπεύθυνη στάση του Οργανισμού απέναντι στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του ευρύτερου ενεργειακού - περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αναμένεται, πριν το τέλος του έτους, να τεθεί ακόμα ένα Φ/Β πάρκο ισχύος 8ΜW σε λειτουργία, του οποίου η παραγόμενη ενέργεια θα ενταχθεί στο μίγμα παραγωγής της ΑΗΚ, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας.  

Άλλες δράσεις που έχουν επίσης ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη περιλαμβάνουν εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων στα κτήρια της ΑΗΚ, αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων και κοινοτήτων παγκύπρια με φωτισμό LED, εξοικονομώντας σημαντική ενέργεια, εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων σε 405 σχολεία παγκύπρια και επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας (e-charge) με εγκατάσταση νέων συστημάτων για φόρτιση αυτοκινήτων προάγοντας την ηλεκτροκίνηση.   

Ο οργανισμός, αναφέρεται, «είναι δεσμευμένος και έχει προχωρήσει με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για  μετάβαση στο φυσικό αέριο, μόλις αυτό καταστεί διαθέσιμο, κάτι που θα μειώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και τα σχετικά λειτουργικά κόστη, συνεισφέροντας στη συγκράτηση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας».

«Το συγκεκριμένο βραβείο, αντανακλά επίσης την ευθυγράμμιση των περιβαλλοντικών προσπαθειών της ΑΗΚ με την ευρύτερη στρατηγική για διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής της», σημειώνεται.

Η έκδοση της πρώτης έκθεσης αειφορίας, η οποία έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.eac.com.cy), στην κατηγορία Αειφορία, παρουσιάζει με πλήρη διαφάνεια τις δράσεις και τα αποτελέσματα του Οργανισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν για απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στην κουζίνα του ΓΝ Λεμεσού
Μελέτη κόστους για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων προωθεί το Υπουργείο Υγείας
«Μόνο το 5% καταφέρνει τεκνοποιήσει μετά την αποθεραπεία από καρκίνο»-Έγκαιρη ενημέρωση ζητούν οι Βουλευτές
Περήφανος ο Δαμιανού για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-«Κάλυψη πληθυσμού κατά 99%»
Ψήφισε νόμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η Βουλή
Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ
Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος καταγγέλλει παράνομη διεξαγωγή εράνου
PlantHealth4Life: Η Ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Επίλυση προβλημάτων στελέχωσης σε Δημόσια Νοσηλευτήρια ζητά η ΠΑΣΥΔΥ
Καταδίκη στα κατεχόμενα για υπόθεση φερόμενης επίθεσης σε τζαμί στη Λεμεσό