«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο παππούς Χρύσανθος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του χώρου κράτησής του, με τη συνοδεία των δικηγόρων και των συγγενών του, ο 82χρονος έδειχνε πανευτυχής, αφού όχι απλώς τελείωσε ο εφιάλτης του, αλλά θα κάνει Πάσχα με την οικογένειά του. Η ανάσταση γι’ αυτόν, υπέδειξε η δικηγόρος του, ήρθε από τη Μεγάλη Δευτέρα.

«Νοιώθω υπέροχα και πανευτυχισμένος. Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου, όπως την είχα πρώτα. Και την υγεία μου», δήλωσε ο Χρύσανθος Χαραλάμπους. Όπως είπε, βασανίστηκε πολύ αλλά τώρα τους ευχαριστεί όλους για την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, το οποίο κατά πλειοψηφία επικύρωσε την ποινή δυόμιση ετών που επιβλήθηκε στον 82χρονο παππού Χρύσανθο, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την ενέργεια του να πυροβολήσει τον δράστη που εντόπισε στην αυλή του, κινήθηκαν οι διαδικασίες για απονομή χάριτος, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει από τότε που έγινε γνωστή η καταδίκη και οι επιπτώσεις της στην υγεία του 82χρονου. Η ποινή αφορούσε πρόκληση σωματικής βλάβης κατά ατόμου που εισήλθε στην αυλή της οικίας του.

Αν και δεν το έπραττε πριν από την εκδίκαση της έφεσης, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για να δοθεί στον παππού Χρύσανθο η χάρη, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα. Για το ζήτημα υπήρξε και μεγάλη κριτική στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς θεωρήθηκε πως το κράτος εξάντλησε την αυστηρότητά του πάνω σε ένα ηλικιωμένο που έδρασε υπό το καθεστώς απειλής, ενώ έζησε όλη του τη ζωή με λευκό ποινικό μητρώο.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο, ανέφερε στην απόφαση του πως ο λόγος που απέρριψε την έφεση με την οποία στην ουσία ζητείτο η ποινή με αναστολή, ήταν γιατί «θα έδινε το λανθασμένο μήνυμα και θα εξουδετέρωνε την ανάγκη για αποτρεπτική λειτουργία της ποινής». Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Εφετείου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, διαχώρισε τη θέση του, σημειώνοντας πως, «τόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων, όσο και οι προσωπικές του Εφεσείοντος καθιστούσαν την περίπτωση κατάλληλη για χορήγηση της αναστολής εκτέλεσης των ποινών».

Δειτε Επισης

Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Άμστερνταμ λόγω καπνών στο πιλοτήριο
Περήφανος ο Δαμιανού για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-«Κάλυψη πληθυσμού κατά 99%»
Ψήφισε νόμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η Βουλή
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στην Ελλάδα
Καταγγελίες για συνομωσία μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν
Ο Μαχμούντ Αμπάς κατηγορεί τη Χαμάς ότι έδωσε προσχήματα στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Γάζα
Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καρογιάν: Στόχος το 7,5%+ και η εκλογή ευρωβουλευτή στις εκλογές