Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ

Σε μήνυμα με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς η ΕΚΥΣΥ απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει μόνιμα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία, όπως αναφέρει έχει γονατίσει τα νοικοκυριά των ευάλωτων ομάδων και των συνταξιούχων αφού η διαβίωσή τους έχει γίνει δυσβάσταχτη. 

Επίσης επαναβεβαιώνει τη διακηρυγμένη θέση και απαίτησή της ότι σε πρώτο στάδιο διεκδικεί επανάκτηση και  επαναφορά  όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις  αποκοπές και να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί που να υποφέρουν.

Ακόμη η  ΕΚΥΣΥ επαναφέρει την απαίτηση για επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος των φαρμάκων που δεν καλύπτονται και ζητά πρόγραμμα  σταδιακής αποπληρωμής  με σταθερό ποσό σε ετήσια βάση μέσα από το κρατικό προϋπολογισμό του πολύ μεγάλου χρέους του κράτους προ το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων το οποίο έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. εύρω, όπως συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 3,6 εκατομμύρια Τζόκερ
Συνολικά 86 επικίνδυνα προϊόντα στο ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX την περασμένη βδομάδα
Επιμένει ο Καρούσος-«Πάνω σε λανθασμένες παραδοχές η απόφαση Υπ. Υγείας για φαρμακεία»
Ψηλότερα ποσοστά ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών κοριτσιών σε Κύπρο και ΕΕ το 2023
Όλα έτοιμα για τις Ενιαίες Τελικές Εξετάσεις στις Τεχνικές Σχολές
ΟΛΤΕΚ: Βελτιωμένο το νέο προσχέδιο για Σύστημα Αξιολόγησης αλλά παραμένουν διαφωνίες
Το πρώτο φεστιβάλ καφέ στην Κύπρο-Δίνει βήμα στους Κύπριους παραγωγούς
ΠΙΣ: Συλλογική στρατηγική διαφύλαξης της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Πράσινο Υπουργικού για οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα σχέδια στέγασης του ΚΟΑΓ