Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους

Ιστορική χαρακτήρισε Αζέρος Βουλευτής, ο πρόεδρος της «ομάδας φιλίας Αζερμπαϊτζάν-τδβκ» του Αζέρικου κοινοβουλίου, Cavanshir Feyziyev την επίσκεψη στο Μπακού και την Σούσα των τ/κ «βουλευτών» που απαρτίζουν την εν λόγω «επιτροπή», η  Γιασεμίν Οζτούρκ του ΚΕΕ και ο Ουρούν Σολιαλί του ΡΤΚ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρθηκε προχθές στο θέμα γράφοντας ότι ο κ. Feyziyev χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την ίδρυση της «ομάδας φιλία»ς, ενώ δήλωσε ότι εργάζονται για τη δημιουργία των ίδιων ομάδων στα κοινοβούλια άλλων Τουρκικών Δημοκρατιών στο μέλλον.

Γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και τα προβλήματα της «βόρειας Κύπρου» και ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, συνέχισε αναφέροντας ότι προσπαθούν να αναδείξουν το θέμα στις πολιτικές συζητήσεις με άλλες χώρες.

«Πιστεύουμε ότι η διπλωματική αναγνώριση της βόρειας Κύπρου είναι απαραίτητη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχτηκε τους Τουρκοκύπριους που ψήφισαν υπέρ του σχεδίου Κόφι Ανάν και της συνύπαρξης στην ΕΕ. Τότε ο κόσμος θα πρέπει να αναγνωρίσει τους Τουρκοκύπριους της βόρειας Κύπρου ως ξεχωριστή πολιτική οντότητα και ως ανεξάρτητο κράτος - αυτό είναι το φυσικό ανθρώπινο δικαίωμά τους. Αν η κυπριακή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τους Τουρκοκύπριους μέσα στο δικό της κράτος, τότε θα πρέπει να υπάρξει ένα κράτος όπου ζουν αυτοί οι άνθρωποι και το όνομα αυτού του κράτους είναι τδβκ», υποστήριξε.

Απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν την πόλη στη Σούσα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν, Samet Seyidov δήλωσε ότι η πρώτη επίσκεψη στην πόλη Khankendi διοργανώθηκε από κοινού με την Τουρκία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Κιργισία και το ψευδοκράτος και ήταν αδύνατο να σκεφτεί κανείς καλύτερο γεγονός. Επίσης, εξέφρασε χαρά για την παρουσία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο καραμπόλες με δέκα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Τον απήγαγαν το 1998 και τον κρατούσαν για 26 χρόνια σε υπόγειο 100 μέτρα από το σπίτι του
Έσβησε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο στη Λεμεσό
Σύγκρουση δύο οχημάτων στη Λευκωσία-Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο
Υποστήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου μετέφερε στον Σλοβάκο ΥΠΕΞ ο Κόμπος
Περίπου 600 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από Ράφα από τις 6 Μαΐου
Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση (vids&pics)
Τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει εκλογών
Κατεβαίνουν στη Βουλή οι συνταξιούχοι-«Δίνουμε μέχρι και 100 ευρώ σε φάρμακα, δεν φθάνει η σύνταξη»
Κενά στην ενημέρωση καρκινοπαθών για θέματα γονιμότητας-Ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή