«Είναι τρομακτικό, ο άλλος έφαγε 104 ανθρώπους και σου λέει 40 χιλιάρικα»

Την οργή και την έντονη αγανάκτησή του εκφράζει μέσα από το iefimerida.gr ο Θανάσης Μωραΐτης, ο οποίος είδε τη μητέρα του να χάνει τη ζωή της στο Μάτι, στην πολύνεκρη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι, η οποία έχει προκαλέσει την οργή όλων των συγγενών των θυμάτων, ο κ. Μωραΐτης αναφέρει στο iefimerida.gr: «Τι να πούμε για την απόφαση; Νομίζω ότι τα έχουν πει όλα. Αυτό είναι ανέκδοτο τελείως. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αυτό το κράτος και αυτή η Δικαιοσύνη μας δουλεύει. Είναι τρομακτικό, ο άλλος έφαγε 104 ανθρώπους και σου λέει 40 χιλιάρικα παιδιά».

«Η Δικαιοσύνη, για άλλη μια φορά, μας αφήνει να ζητάμε ακόμη περισσότερα. Δυστυχώς, δεν μας ικανοποιεί για άλλη μια φορά», σημειώνει αναφορικά με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε και προσθέτει: «Εγώ έλεγα ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο κράτος, το έλεγα στην κυρία πρόεδρο όταν κατέθεσα, και γύρισε και μου είπε "μα τι λέτε τώρα;"».

Και δεν είναι μόνο η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου. Όπως υποστηρίζει, οι συγγενείς των θυμάτων είναι καθημερινά αντιμέτωποι με φαινόμενα γραφειοκρατίας που ξεκίνησαν αμέσως μετά την τραγωδία και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Όπως λέει: «Εδώ και τέσσερις μήνες περιμένουμε να πάρουμε την τελευταία τέταρτη δόση της στεγαστικής συνδρομής για τους πληγέντες, την ώρα που εξακολουθούμε να υποφέρουμε ναι να πονάμε με αυτή την κατάσταση για περισσότερα από έξι χρόνια. Τι θα γίνει επιτέλους; Πού βρίσκονται οι αιτήσεις; Στο ΥΠΕΧΩΔΕ ή στο Πολιτικής Προστασίας; Είναι απίστευτο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή έξι από τους 21 κατηγορουμένους και την ομόφωνη αθώωση των υπολοίπων 15 από όλες τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης που για τέσσερα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής σωρευτικά ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Ωστόσο το δικαστήριο όρισε ότι εκτιτέα να είναι τα πέντε έτη. Όρισε δε, ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, 10 ευρώ την ημέρα, με τα ποσά να κυμαίνονται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ στον καθένα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

  • Σωτήρης Τερζούδης, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 ετών σωρευτικά (εκτιτέα τα πέντε).
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών σωρευτικά (εκτιτέα τα πέντε).
  • Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 ετών σωρευτικά (εκτιτέα τα πέντε).
  • Νικ. Παναγιωτόπουλος, διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 ετών σωρευτικά (εκτιτέα τα πέντε).
  • Χαράλαμπος Χιόνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 ετών (σωρευτικά, εκτιτέα τα πέντε).
  • Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Διασώθηκαν 126 μετανάστες σε τρία περιστατικά νότια της Γαύδου
Ζημιές στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου από τα 5,3 Ρίχτερ-Συνεχίζουν να φθάνουν προσκυνητές παρά τον σεισμό
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της