Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές

Το ζήτημα του ασυμβίβαστου των βουλευτών επαναφέρει η ΔΗΠΑ, με νέα πρόταση για θέσπιση πλαισίου για αποποίηση του δικαιώματος εξάσκησης οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας ενόσω υπηρετεί στο αξίωμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «σε συνέχεια των ρυθμίσεων, που προωθούνται για τις πολλαπλές συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων, ο Βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας επιχειρεί να αναδείξει για πολλοστή φορά τα προβλήματα στη δημόσια ζωή του τόπου, που δημιουργεί η απουσία νομοθέτησης για το Ασυμβίβαστο των Βουλευτών».

«Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΗΠΑ -Συνεργασία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το Ασυμβίβαστο των Βουλευτών, οι οποίες μέχρι στιγμής παραμένουν αναξιοποίητες και δεν έχουν συζητηθεί», προστίθεται.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μουσιούττας κατέθεσε πρόταση για θέσπιση πλαισίου που να παρέχει τη δυνατότητα σε αξιωματούχο που διορίζεται ή εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα, λειτούργημα ή θέση, να υποβάλλει δήλωση προς τον Υπουργό Οικονομικών για αποποίηση του δικαιώματος εξάσκησης οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, ιδιότητας ή επιτηδεύματος, ασκούμενο επί κέρδη ή μη, για τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο συγκεκριμένο αξίωμα.

«Όπως και στην πρόταση νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις, ο εκάστοτε αξιωματούχος που θα κάνει χρήση του πλαισίου, θα υποβάλλει τη σχετική δήλωση στον αρμόδιο υπουργό δεκαπέντε (15) ημέρες από την εκλογή ή τον διορισμό του», διευκρίνισε η ΔΗΠΑ.

«Ο κάθε κρατικός αξιωματούχος θα μπορεί φυσικά να αρνηθεί να υπογράψει δήλωση αποποίησης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Σε τέτοια περίπτωση, ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να ενημερώνει τη Βουλή», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού
Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει βούληση για λύση ο Τατάρ, ζητά ο Ερχιουρμάν
Διαχείριση μετανάστευσης εκτός ΕΕ ζητούν 15 κράτη μέλη, μεταξύ τους η Κύπρος