Προανήγγειλε μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους ο Μητσοτάκης

Στο μπόνους παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους, το οποίο αναμένεται να θεσμοθετήσει η ελληνική Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πριμ αποδοτικότητας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο 15%, συνδέεται με το νομοσχέδιο περί αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, το συγκεκριμένο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας «θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι αλλά και τμήματα, τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους».

«Η αξιολόγηση, λοιπόν, αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως και έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό. Σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ευρύτερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας ότι σε αυτές θα κριθεί «πόσο δυνατές και αποτελεσματικές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρωβουλή, αλλά σε έναν βαθμό θα κριθεί και το πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό, ώστε η πατρίδα μας να μείνει σε τροχιά προόδου».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για εγγραφή στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, στην οποία, όπως γνωστοποίησε, έχουν ήδη καταχωρηθεί 180.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 45.000 από το εξωτερικό.

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπόσχεται «λεφτόδεντρα» και προβαίνει σε «ακοστολόγητες υποσχέσεις», υποστήριξε ότι στόχος της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με «αναχώματα στις ανατιμήσεις, με έκτακτες παρεμβάσεις, κυρίως όμως με τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στις βασικές αποδοχές και στα επιδόματα».

«Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ το 2027, στο τέλος της τετραετίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε σε επικείμενα νομοσχέδια της Κυβέρνησης που αφορούν τον νέο δικαστικό χάρτη, τις μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και τη διαδικασία για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και το σχέδιο «Μία Ελλάδα για όλους», που περιλαμβάνει 170 δράσεις της Πολιτείας για τους πολίτες με αναπηρία.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Μαθητές στην Ελλάδα τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή-Έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες πλοίου
Ξέχασαν πεντάχρονο αγοράκι στην Ελλάδα μέσα σε σχολικό λεωφορείο για έξι ώρες
Μεθυσμένος οδηγός στην Αθήνα σε τρελή πορεία προκάλεσε ζημιές σε 40 αυτοκίνητα
Σκηνικό «Columbia» προσπαθούσαν να στήσουν οι καταληψίες στη Νομική Αθηνών
Μαχαίρωσαν 63χρονη και την έριξαν από τις σκάλες-Λείπουν 7000 ευρώ από το σπίτι της
Στη φυλακή μητέρα που πρόσεχε την κόρη της ενώ ήταν μεθυσμένη-«Η μαμά θα πέσει από τις σκάλες»
Αντιασφυξιογόνες μάσκες, κόφτη και κράνη βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη της Νομικής Αθηνών
Αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη στη Σιλιάνοφσκα-«Tο ζήτημα της ονομασίας δεν τροποποιείται»
Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Άφησαν αιμόφυρτα δύο άτομα που έκαναν τζόκινγκ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Επίλυση διαφορών με διεθνές δίκαιο