Η start up εργασιακή κουλτούρα της Philip Morris Cyprus

Η καινοτομία, η εστίαση στην τεχνολογία αιχμής, η πελατοκεντρική προσέγγιση, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας, αλλά και η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, είναι χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με τη ραγδαία άνοδο των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups). Ωστόσο, η φιλοσοφία που διέπει τις επιχειρήσεις start up δεν πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό τους προνόμιο. Επιχειρήσεις με μακρά ιστορία που υιοθετούν εναλλακτικές προσεγγίσεις, παρόμοιες με αυτές των start-up και τολμούν να εξερευνούν διαρκώς νέους τρόπους δράσης, καταφέρνουν να συμπλεύσουν με τις τάσεις της αγοράς. Αποκτούν έτσι, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κτίζουν την ανθεκτικότητά τους στις ραγδαίες αλλαγές του επιχειρηματικού τοπίου. Υιοθετώντας τις αρχές των νεοφυών επιχειρήσεων, της προσαρμοστικότητας, της ευελιξίας, της καινοτομίας, και της συλλογικότητας, μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει, να ανανεώσει την εταιρική της κουλτούρα, να τροφοδοτήσει τη δημιουργικότητα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για καινοτόμα συλλογική δράση.

Οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο λειτουργίας των νεοφυών επιχειρήσεων. Η σύνθεση και η δυναμική της ομάδας των ανθρώπων μιας επιχείρησης, η ευέλικτη προσαρμογή τους σε νέα δεδομένα, οι γνώσεις και οι δεξιότητές τους, συγκαταλέγονται στο «checklist» της επιτυχίας. Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών μιας ομάδας που συμμετέχει σε ένα κοινό όραμα και το εμποτίζει με τις κοινές τους αξίες, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας.

Οι άνθρωποι μιας ομάδας, μιας επιχείρησης, είναι αυτοί που με την κριτική τους σκέψη και τον οραματισμό τους επηρεάζουν την εταιρική κουλτούρα και δημιουργούν μια πνοή start-up στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Έτσι, η εταιρεία καταφέρνει να παραμένει ευέλικτη διατηρώντας την ικανότητά της να προσφέρει καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, οι επιχειρήσεις του σήμερα, δεν δημιουργούν αξία μόνο με το οικονομικό τους εκτόπισμα, αλλά το brand τους καθιερώνεται και με βάση τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες που υιοθετούν.

Οι άνθρωποι της Philip Morris και το κοινό τους όραμα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εταιρείες, όπως η Philip Morris Cyprus, υιοθετούν ένα κοινό όραμα που συμμερίζονται όλοι οι εργαζόμενοι, σε όποιο κομμάτι της πυραμίδας και εάν βρίσκονται. Η ομαδική τους εργασία βασίζεται στις κοινές τους αξίες με ένα σκοπό που αντανακλάται άμεσα στην ίδια τη μεταμόρφωση της εταιρείας.

H Philip Morris Cyprus συνδυάζει μοναδικά τα καινοτόμα χαρακτηριστικά μίας Start-Up και της εμπειρίας ενός πολυεθνικού κολοσσού με στόχο την ευημερία όχι μόνο της εταιρείας αλλά και των ανθρώπων της. Οι εργαζόμενοι στην Philip Morris Cyprus με την υποστήριξη και την εμπειρία ενός πρωτοπόρου έμπειρου οργανισμού, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν, να τολμήσουν και να πειραματιστούν συμβάλλοντας στην επίτευξη του οράματος της εταιρείας, διαμορφώνοντας ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Την επιβεβαίωση αυτή τη δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποί της Philip Morris Cyprus, αφού της προσέδωσαν την πιστοποίηση Great Place to Work® - Certified™ για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η συνεχής δέσμευση της ηγεσίας και η στρατηγική της καθοδήγηση, έχει επίκεντρό της μια βασική αρχή: οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο αποδέχεται την ατομικότητά τους και προωθεί τη συμπερίληψή τους σε μια κοινότητα με αρχές και αξίες, αλλά ταυτόχρονα τους ωθεί προς τη δική τους προσωπική επιτυχία.

«Στη Philip Morris Cyprus αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα ως τη μεγαλύτερη μας δύναμη και εργαζόμαστε καθημερινά για την ένταξή της στο εργασιακό μας περιβάλλον. Αυτό δεν αποτελεί απλά ηθική υποχρέωση, αλλά στρατηγική αναγκαιότητα στο ταξίδι μετασχηματισμού του οργανισμού», υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Cyprus, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος.

Σύμφωνα με την έρευνα, το σύνολο των ανθρώπων της Philip Morris Cyprus (100%), πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται δίκαια ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, η έμφαση στην κοινωνική αλληλεπίδραση και τη διαφάνεια αξιολογείται επίσης υψηλά αφού η δικαιοσύνη (98%), η συντροφικότητα (98%) και η συμπεριφορά της ηγεσίας (97%) είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν την Philip Morris Cyprus στα μάτια των ανθρώπων της.

Συνδυάζοντας τα «καλύτερα των δύο κόσμων», χρησιμοποιώντας την εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς, αλλά και ενεργώντας ως μια start-up, το 2016, η PMI πραγματοποίησε την πιο σημαντική της στροφή, αλλάζοντας τον ίδιο της τον εαυτό με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει ένα μέλλον χωρίς καπνό τσιγάρου. Η μεταμόρφωση αυτή όμως πραγματοποιήθηκε και στην εργασιακή κουλτούρα και το εταιρικό ήθος. Αφού χωρίς τους ανθρώπους της, η Philip Morris δεν μπορεί να υλοποιήσει τον στόχο της.

Δειτε Επισης

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει
Συμμετοχή του Σχεδίου Ανάκαμψης στην εκδήλωση για την Ημέρα Ευρώπης
Ευρωεκλογές 2024: Ανοιχτή Συζήτηση με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
Στην Κύπρο ο John Malcovich την Πέμπτη
Open Day για Σπουδές Αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
A NIGHT IN HAVANA – JAZZ FUSION
Waste Wisely Cyprus: Οι βραβευθέντες καλύτερης Αφίσας και Φωτογραφίας
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές