Άρχισαν προετοιμασία για τα πακέτα αγάπης οι σούπερ γιαγιάδες της Ε.ΚΥ.ΣΥ.-Χρειάζονται στήριξη

Tη δική τους μάχη, για να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό το Πάσχα, συνεχίζουν να δίνουν και φέτος στο Σπίτι της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.Σ.Υ.) στο Καϊμακλί, η κ. Κάτια Λουκά και η κ. Σταυρούλα Φιλίππου, μαζί με τους υπόλοιπους εθελεοντές που τις στηρίζουν και τις βοηθούν στο ανιδιοτελές έργο που προσφέρουν για πάρα πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Πώς να περάσουμε καλά τις γιορτές όταν οι διπλανοί μας δεν έχουν ούτε γάλα;»

Φέτος, όπως και πέρυσι το Σπίτι της Ε.ΚΥ.ΣΥ. θα προχωρήσει με την προσφορά περίπου 75 πακέτων σε άπορους συμπολίτες μας που δεν έχουν ούτε τα ελάχιστα για να καταφέρουν να γιορτάσουν όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος τις εορτές του Πάσχα. Ο συγκεκριμένος αριθμός, είναι ο μεγαλύτερος που προσφέρθηκε από τους εθελοντές, αφού πριν το 2023, τα πακέτα κυμαίνονταν από 50 μέχρι 60. Η αύξηση των πακέτων δείχνει και επιβεβαιώνει τις ανάγκες που έχει ο κόσμος την τελευταία διετία, λόγω της άυξησης του κόστου ζωής, που βασανίζει πολλούς συνανθρώπους μας.

Οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά η πίστη και η δίψα της κ. Κάτιας και της κ. Σταυρούλας είναι ακόμα μεγαλύτερη για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους και να μην αφήσουν κανένα συνάνθρωπό μας χωρίς φαγητό, ούτε αυτή τη φορά. Έτσι, τρέχουν δύο εβδομάδες πριν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, να ετοιμάσουν τα πάντα και να τα δώσουν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα σε όλους όσους έχουν ανάγκη.

Για να το πετύχουν αυτό όμως χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος πάντοτς, είτε είναι Χριστούγεννα, είτε είναι Πάσχα στέκεται αλληλέγγυος τους, προσφέροντας υλικά αγαθά ή ακόμα χρήματα, για να μπορέσουν να αγοράσουν τις προμήθειες που χρειάζονται και να ετοιμάσουν τα πακέτα αγάπης που χρειάζονται.

Μάλιστα, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, ότι και οι δύο προσφέρουν για πάρα πολλά χρόνια αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, με μοναδικό στόχο και προσήλωση, τους συνανθρώπους τους. Πράγμα σπάνιο για τα σημερινά δεδομένα.

«Τα πράγματα που χρειαζόμαστε, όπως κάθε χρόνο είναι αρκετά και όπως γνωρίζει ο κόσμος, εάν δεν ζητήσουμε την συνδρομή του και την αγάπη του, δύσκολα θα καταφέρουμε να ετοιμάσουμε όσα πακέτα χρειαζόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πάντες», ανέφερε η κ. Κάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Οι γιαγιούλες που στηρίζουν άπορους-Τραγικές ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες

Αυτή τη στιγμή, τα σημαντικότερα υλικά που χρειάζονται είναι ηλιέλαιο και ελαιόλαδο, ενώ απ’ εκεί και πέρα άλλα σημαντικά υλικά είναι ο καφές, η ζάχαρη, τα μπισκότα και οι σοκολάτες. Μέσα στα πακέτα βάζουν ακόμα τόνους ή κονσέρβες κρέατος, αναλόγως του τι προτιμούν οι οικογένειες, καθώς επίσης κριθαράκι, πλιγούρι, χαρτομάντηλα, λεμονάδες και χυμούς.

«Προσφέρουμε ακόμα κιμά, κοτόπουλο, χαλλούμι και φλαούνες, τις οποίες παρασκευάζουμε μόνοι μας. Για να γίνουν όλα αυτά όμως, χρειαζόμαστε πολλά υλικά και παρακαλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, φυστικέλαιο, ρύζι γλασέ, ζάχαρη, αλεύρι χωριάτικο, αυγά, χαλούμια, κοτόπουλα, κιμά. Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει», σημείωσε η κ. Σταυρούλα.

Από την πλευρά της, η κ. Κάτια δεν παρέλειψε ούτε και φέτος να ευχαριστήσουν την υπεραγορά Παπαγιάννη για την βοήθειά που τους παρέχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Ευχαριστούμε την υπεραγορά «Παπαγιάννης του κ. Κυριάκου Παπαγιάννη, τον κοινοτάρχη μας, ο οποίος μας βοηθά, τις λαϊκές οργανώσεις που επίσης μας βοηθούν, αλλά και τον απλό κόσμο.

Θέλω όμως να κάνω και φέτος μια έκκληση, στις νοικοκυρές, όπως κάνω πάντα. Να ανοίξουν τα ντουλάπια τους και να μας βοηθήσουν. Αν ανοίξουν τα ντουλάπια τους κάτι θα βρουν για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι θα αναγεννηθεί και στον φτωχό πολίτη η αγάπη στο σπίτι του».

Δειτε Επισης

Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια
Η ευκαιρία των ΣΥΟΠ για μονιμοποίηση, οι γραπτές εξετάσεις και το αγκάθι για όσους μείνουν… ανεξεταστέοι
Πήραν κλήση για «Κράτος Μαφία» πρώην κρατικοί αξιωματούχοι, τραπεζίτες, δικηγόροι και αξιωματικοί Αστυνομίας
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή