Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος

Συνολικά 181 υπήκοοι τρίτων χωρών, που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο, επέστρεψαν την τελευταία εβδομάδα στις χώρες τους, μέσω των διαδικασιών αναγκαστικών και εθελούσιων επιστροφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου, εννέα από τα πιο πάνω πρόσωπα, επέστρεψαν στη χώρα τους, στο πλαίσιο κοινής πτήσης αναγκαστικής επιστροφής του Οργανισμού FRONTEX, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 25 Απριλίου, από τις ελληνικές αρχές. Η πτήση αυτή αποτελεί την πέμπτη κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής του FRONTEX, στην οποία συμμετέχει η Αστυνομία Κύπρου εντός του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2024, μέχρι και σήμερα έχουν απελαθεί ή επαναπατρισθεί στις χώρες καταγωγής τους, 3763 πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.   

Δειτε Επισης

Τα παράδοξα της Δικαιοσύνης-Ζήτησαν την κράτηση κατάδικου ως... υπόδικου λόγω Κομμωτή και Κίτα, διαφορετικοί χειρισμοί για την απόπειρα φόνου
Προσπάθησε να ταξιδέψει με 118 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα που μετέφερε από τα κατεχόμενα
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που χάθηκε στη θάλασσα στην Πάφο
Πλήρωσε πάνω από 29,000 ευρώ για να εισάξει δύο ρολόγια πολυτελείας που έφερε μαζί του από την Ελβετία
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον τόπο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Ανήλικοι περιφέρονταν με βενζίνη και αναπτήρα στις τσέπες-Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ένας