Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

Στα ύψη φαίνεται να έχουν κολλήσει οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες μετά την ανοδική πορεία που είχαν πάρει τον τελευταίο μήνα, εδώ και μια βδομάδα έχουν σταθεροποιηθεί, κάτι που από τη μια αφήνει ικανοποίηση για το γεγονός ότι δεν έχουν συνεχίσει να αυξάνονται περαιτέρω προς τα επάνω, ενώ από την άλλη, επικρατεί απογοήτευση καθώς δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας ότι θα μειωθούν.

Από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι, βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι λόγω των τιμών, αφού αντικρίζουν τους καταναλωτές να φθάνουν στα πρατήρια και να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τιμές των καυσίμων είναι αρκετά ψηλές και έτσι περιορίζονται στα λίτρα καυσίμων που θα προμηθευτούν. Πάντως, για το γεγονός ότι η τιμή του βαρελιού διεθνώς έχει πέσει κάτω από τα 90 δολάρια και κυμαίνεται γύρω στα 88 δολάρια, οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αύξηση, αλλά ούτε ιδιαίτερη μείωση στις τιμές.

Συγκρίνοντας τις τιμές που επικρατούν σήμερα παγκύπρια, η μέση τιμή για την Αμόλυβδη 95 είναι στα 1,57 ευρώ, ενώ η φθηνότερη είναι στα 1,51 ευρώ και η ακριβότερη στα 1,62. Την ίδια ώρα, η Αμόλυβδη 98, η μέση τιμή είναι στα 1,64 ευρώ, με τη φθηνότερη τιμή να βρίσκεται στα 1,56 ευρώ και την ακριβότερη στα 1,72. Όσο αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του είναι στα 1,60 ευρώ, με τη φθηνότερη τιμή να βρίσκεται στα 1,54 και την ακριβότερη στα 1,64. Επίσης, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, είναι στα 1,13 ευρώ, με τη φθηνότερη τιμή να βρίσκεται στα 1,06 ευρώ και την ακριβότερη στα 1,25.

Την ίδια ώρα, οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν ότι η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, δεν είχε αντίκτυπο τελικά στις τιμές των καυσίμων και όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχουν επηρεαστεί οι τιμές των πρατηρίων, ούτε πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, αφού έχει πάψει να υφίσταται η έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, το γεγονός ότι έχουν παραμείνει στα ύψη οι τιμές, δεν είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ των πρατηριούχων, αλλά αντιθέτως, αφού μειώνονται κατακόρυφα τα έσοδα τους από την πώληση των καυσίμων και το κέρδος τους είναι αισθητά πιο μειωμένο, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες που οι τιμές βρίσκονταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μάλιστα, για πολλοστή φορά, οι πρατηριούχοι, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται κοντά στην Πράσινη Γραμμή, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις ασταμάτητες ροές προς τα κατεχόμενα, όπου Ελληνοκύπριοι σπεύδουν να προμηθευτούν φθηνότερα καύσιμα και να επιστρέψουν πίσω στις ελεύθερες περιοχές, καταγγέλλοντας παράλληλα τους ελέγχους που λαμβάνουν χώρα στα οδοφράγματα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις τιμές των καυσίμων και τα φθηνότερα πρατήρια:

Αμόλυβδη 95

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,574
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,515
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,623
95

Αμόλυβδη 98

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,648
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,569
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,729
98

Πετρέλαιο Κίνησης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,604
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,544
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,649
petreleo

Πετρέλαιο θέρμανσης

  • Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,136
  • Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,065
  • Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια)1,257
petreleos thermansis

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε διυπουργική σύσκεψη για Εθνική Στρατηγική για ορεινές κοινότητες ο Ιωάννου
Αρχιεπίσκοπος: Χρέος της Εκκλησίας να διατηρήσει την πίστη και το αγωνιστικό φρόνημα στον λαό μας
Μ. Παναγιώτου: Η Κυβέρνηση εργάζεται για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»
Παραμένουν ανεπιτήρητα εγκαταλελειμμένα υποστατικά σε βιομηχανικές-Στο τραπέζι οι κάμερες και σε Δήμους
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
Υπ. Γεωργίας: Εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο φάκελος ροδοστάγματος Αγρού ως ΠΠΓΕ
Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών
Α. Μιχαηλίδου: Κατά 100% η εργοδότηση αποφοίτων ΜΙΕΕΚ την τελευταία διετία