Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε νέα έκκληση για αεράμυνα και γρήγορες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό χτύπημα στον ουκρανικό ενεργειακό τομέα το Σάββατο.

Ο κ. Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται επαρκή αεράμυνα και άλλα όπλα για να προστατεύσει τις πόλεις της και να επικρατήσει.

«Ο τρόμος πρέπει πάντα να χάνει και όποιος μας βοηθά να σταθούμε ενάντια στον ρωσικό τρόμο είναι αληθινός υπερασπιστής της ζωής», είπε.

Η Ρωσία εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραύλων σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας το Σάββατο, χτυπώντας τοποθεσίες στο κέντρο και στα δυτικά της χώρας, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμό και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν εργαζόμενο στον τομέα της ενέργειας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Τζερμάν Γκαλουτσένκο, δήλωσε στην εφαρμογή Telegram ότι τα ρωσικά πλήγματα στόχευαν την περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ στην κεντρική Ουκρανία και τις δυτικές περιοχές Λβιβ και Ιβάνο-Φρανίιβσκ.

Η DTEK, η μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας, δήλωσε ότι χτυπήθηκαν οι τέσσερις θερμοηλεκτρικοί της σταθμοί.

«Ο εχθρός βομβάρδισε ξανά μαζικά τις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις», ανέφερε η DTEK σε γραπτή δήλωση.

«Ο εξοπλισμός της εταιρείας υπέστη σοβαρές ζημιές. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας προσπαθούν να εξαλείψουν τις συνέπειες της επίθεσης».

Ο κ. Γκαλουτσένκο είπε ότι ένας εργαζόμενος στον τομέα της ενέργειας τραυματίστηκε. Η DTEK είπε επίσης ότι υπήρχαν θύματα, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Ο διοικητής της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε συνδυασμένες επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας συνολικά 34 πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους από τους οποίους η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 21.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οκτώ τραυματίες από ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ
Εντοπίζουν σχεδόν καθημερινά πτώματα στο Μεξικό-Βρέθηκαν 18 σε δυο μέρες
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποιήσεις υποστήριξης στη Γάζα-32 συλλήψεις στα επεισόδια σε πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
Χειροπέδες σε 70χρονο και 61χρονη-Βρήκαν ναρκωτικά στο σπίτι τους
Χειροπέδες σε τρίτο πρόσωπο για τα επεισόδια στον Ύψωνα
Απέσπασαν από ηλικιωμένη €52.000 παριστάνοντας τους γιατρούς-Της είπαν ότι θα χειρουργήσουν το παιδί της
Βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ-Θέτει όρους για παραδόσεις όπλων η Ουάσινγκτον
Ανοίγει η συζήτηση για αναγνώριση της τουρκικής ως επίσημη γλώσσα-«Είναι εφαρμογή του Συντάγματος»
Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις υπεραγορές το Πάσχα οι καταναλωτές-Σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές
Ένας μήνας για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου-Πυρετώδεις προετοιμασίες και το βάρος στην ενημέρωση