Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το φορτίο ελέγχθηκε από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απηύθυνε έκκληση στις κυπριακές επιχειρήσεις για δωρεά βασικών τροφίμων αφότου έλαβε ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι ετοιμάζεται αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, μέσω του Σχεδίου Αμάλθεια.

«Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται έκκληση προς τις κυπριακές επιχειρήσεις για δωρεά βασικών τροφίμων (π.χ. ξηρά τροφή, ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.) και φαρμάκων καθημερινής χρήσης (perishable medicines)», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΒ.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών, Συντονιστικό Κέντρο «Αμάλθεια» [zenon_amalthea@jrcc.org.cy] και την Πολιτική Άμυνα [pliassides@cd.moi.gov.cy]

«Η βοήθεια θα πρέπει να παραδοθεί τη Δευτέρα, 29 Απριλίου στο λιμάνι Λάρνακας. Εάν κάποια εταιρεία/προμηθευτής αδυνατεί να τα παραδώσει τη Δευτέρα, θα μπορεί κατ’ εξαίρεση να τα παραδώσει την Τρίτη το πρωί το αργότερο», προστίθεται.

«Η συμμετοχή και συνεισφορά της Κύπρου σε αυτή τη διεθνή ανθρωπιστική επιχείρηση που γίνεται μέσω του Σχεδίου Αμάλθεια, έχει μεγάλη πολιτική σημασία για τη χώρα μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευαισθησία που επιδεικνύετε σε αυτό το ζήτημα», σημειώνει η ΟΕΒ στην ανακοίνωσή της.

Δειτε Επισης

Ανησυχούν οι Τ/κ για τις ανεξέλεγκτες εισόδους αλλοδαπών στα κατεχόμενα
Στο Παρίσι ο Υπουργός Άμυνας για την έκθεση EUROSATORY 2024
Την Τετάρτη αναλαμβάνει καθήκοντα ο Υφυπουργός Μετανάστευσης
Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-«Θα μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού για τον καταναλωτή»
Την ανάγκη στήριξης των καταναλωτών για το ρεύμα και το καλοκαίρι επισημαίνει ο ΔΗΣΥ
Και επίσημα μέλος του ECR το ΕΛΑΜ-Συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση ο Γεάδη
Τερματισμός λειτουργίας Κλάδου Οικοδομών Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας
Προσωρινό ναυάγιο για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ-Το παρασκήνιο
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αυστρίας
Ικανοποίηση ΠτΔ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-«Αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη»