Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού

Αχρείαστη αναστάτωση θεωρεί ο Δήμος Λεμεσού ότι φέρνει η απόφαση του ΤΕΠΑΚ για μεταφορά, στην Πάφο, υποχρεωτικών μαθημάτων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και καλεί τη Σύγκλητο να επανεξετάσει την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την ως «άδικη για τους φοιτητές».

Σε ανακοίνωση του και με αφορμή και την χθεσινή διαμαρτυρία φοιτητών/τριών, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης κάνει λόγο για μια «αναμενόμενη παρενέργεια από την απόφαση για μετακίνηση της Σχολής στην Πάφο, για την οποίαν εκφράσαμε εξ υπαρχής τη διαφωνία μας, καθώς δεν είχε προηγηθεί απαιτούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης, αλλά ούτε και έγινε επαρκής τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της σε σχέση με την ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία και επέκταση του Πανεπιστημίου».

Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι είχε από την πρώτη στιγμή τοποθετηθεί ότι δεν θα ευνοούσε μακροπρόθεσμα το ΤΕΠΑΚ η μετακίνηση σχολών του σε άλλες πόλεις, χωρίς το Πανεπιστήμιο να έχει αποκτήσει την κρίσιμη μάζα που είναι απαραίτητη για την επέκταση του ιδρύματος, τόσο σε νέες σχολές όσο και σε αριθμό φοιτητών, στην κύρια βάση του, που είναι ο Δήμος Λεμεσού.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι αυτή η απόφαση, η οποία πάρθηκε με τις γνωστές διαδικασίες, ήταν λανθασμένη και νομοτελειακά θα έφερνε, μεταξύ άλλων επιπτώσεων, το ΤΕΠΑΚ  σε αντιπαράθεση με τους φοιτητές του», προστίθεται.

Σημειώνει ακόμη ότι «δυστυχώς, αυτές οι προσεγγίσεις συνεχίζονται και με την επιχειρούμενη μεταφορά σχολών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα, αλλά και με την πρόσφατη απόφαση για μετακίνηση σχολών στο Βερεγγάρια».

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί το ΤΕΠΑΚ, «αντί να επικεντρώνει τις ενέργειες του στη μεθόδευση ίδρυσης σχολών σε άλλες πόλεις, να δώσει μεγαλύτερη σημασία στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του δεύτερου πόλου του ΤΕΠΑΚ και της διάθεσης των ανάλογων κρατικών κονδυλίων προς την κατεύθυνση αυτή». «Η άμεση προώθηση του Β’ Πόλου στη βάση ενός ρεαλιστικού αναπτυξιακού προγράμματος πρέπει να είναι ο πρώτος και μείζων στόχος του Πανεπιστημίου στο στάδιο αυτό», συμπληρώνει.

Καταληκτικά, το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση του ΤΕΠΑΚ για να στηρίξει και να συμπράξει σε κάθε προσπάθεια του Πανεπιστημίου προς την κατεύθυνση αυτή.

Δειτε Επισης

Επιτυχής Εκδήλωση και Βραβεύσεις στην Πλατεία Ζουχούρι από την ΑΧΕΠΑ
Μεροληπτική μεταχείριση για ασθενοφόρα καταγγέλλει το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού
Γ. Παπαναστασίου: Ορόσημο το έργο €50 εκ. από ΑΗΚ και Cyta για έξυπνους μετρητές
Εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου το προσεχές διάστημα
Επτά σημεία που σχετίζονται με το μύθο της Αφροδίτης μέσω έξυπνης εφαρμογής
Επιστολή Αρχιτεκτόνων σε ΥΠΕΣ και προέδρων ΕΟΑ-Καταγράφει τις θέσεις του προς την μεταρρύθμιση της ΤΑ
Λεπτομέρειες για τα νέα κριτήρια ΚΦΙΚΒ-Όσα αλλάζουν με τα δάνεια για στεγαστικά, ανακαίνιση και φωτοβολταϊκά
Πράσινες θέσεις εργασίας από εφαρμογή κανονισμών αποβλήτων πλαστικών στη γεωργία
Έγκριση πρότασης για αριθμό φοιτητών τρίτων χωρών από το Υπουργικό Συμβούλιο
Τα σπίτια προς πώληση αυξάνονται στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τη «Γενί Μπακίς»