Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας

Η Ολομέλεια της Βουλής, με 27 ψήφους υπέρ, ενέκρινε πρόταση νόμου του Κυριάκου Χατζηγιάννη, Βουλευτή ΔΗΣΥ της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου για διαφάνεια στους ελέγχους της αγοράς που διενεργεί το Υπουργείο Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η πρόταση τροποποιεί τον περί της Εποπτείας της Αγοράς Νόμο, ώστε να θεσπιστεί η υποχρέωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το οποίο δυνάμει του εν λόγω νόμου ορίζεται ως η συντονίστρια αρχή για την εποπτεία της αγοράς, να προβαίνει στη δημοσίευση έκθεσης, η οποία να περιλαμβάνει στοιχεία αναφορικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, είτε κατόπιν σχετικής καταγγελίας, είτε κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε ότι η πρόταση ρυθμίζει ένα διαχρονικό κενό στους ελέγχους και εισάγει την διαφάνεια. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα αυτοελέγχεται, υπάρχει μια δίκαιη προσέγγιση και όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν έχουν να φοβηθούν οτιδήποτε.

Με βάση την πρόταση, η δημοσίευση της έκθεσης στην οποία θα περιλαμβάνονται τα προνοούμενα στην πρόταση νόμου στοιχεία, θα γίνεται ανά τρίμηνο και θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα στοιχεία αναφορικά με οποιαδήποτε μέτρα έχουν ληφθεί από τον διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων και  οποιεσδήποτε διαδικασίες ανάκτησης εξόδων από την εκάστοτε αρμόδια αρχή.

Η Βουλή ψήφισε επίσης πρόταση νόμου του Μάριου Μαυρίδη, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία τροποποιεί τον περί Εταιρειών Νόμου, ώστε να εξαιρεθούν οι καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) από την υποχρέωση καταβολής οποιωνδήποτε τελών και δικαιωμάτων που επιβάλλονται σε εταιρείες, στη βάση κανονισμών που εκδίδονται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως