Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»

Ως κίνηση αντιπερισπασμού, ερμηνεύει ο δημοσιογράφος, ερευνητής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Βολτ Κύπρου, Μακάριος Δρουσιώτης, την καταχώρηση αγωγής από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος αξιώνει ένα ποσό πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ και απαγόρευση κυκλοφορίας δύο εκ των τριών βιβλίων του.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Δρουσιώτης, εκτιμά πως η καταχώρηση της αγωγής, είναι μια κίνηση πανικού και εκφοβισμού ενώ υποδεικνύει πως, «δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του κ. Αναστασιάδη».

Μάλιστα όπως αναφέρει, «την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχίσω την κατάθεση μου ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Θα συνεχίσω να καταθέτω την αλήθεια την οποία τεκμηριώνω με αδιάσειστα στοιχεία».

«Ενημερώθηκα διά του Τύπου», αναφέρει ο Μακάριος Δρουσιώτης, «ότι ο κ. Αναστασιάδης ζητεί απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων μου Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ και ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ καθώς και αποζημιώσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ».

Πρόκειται, προσθέτει, «για μια κίνηση αντιπερισπασμού λόγω της συνεχιζόμενης κατάθεσής μου ενώπιον της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Υπενθυμίζω ότι η Αρχή Κατά της Διαφθοράς ιδρύθηκε από τον κ. Αναστασιάδη. Ο ίδιος ζήτησε δημόσια την ταχεία διερεύνηση του περιεχομένου των βιβλίων μου και δημοσιοποίηση του πορίσματος».

Μάλιστα υποδεικνύει πως, «τα μέλη της Αρχής Κατά της Διαφθοράς διάβασαν το Κράτος Μαφία και έκριναν ότι υπάρχει υπόθεση προς διερεύνηση. Ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Πογιατζής, τον οποίο διόρισε ο κ. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών η Αρχή αποφάσισε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες μιας ξένης προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους. Ήδη έχω δώσει δύο καταθέσεις εννέα ωρών. Ο Πρόεδρος της Αρχής δήλωσε στη Βουλή ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε «πολύ μεγάλη έρευνα».

Εν μέσω αυτής της διαδικασίας, συνεχίζει ο κ. Δρουσιώτης, «ο κ. Αναστασιάδης κινήθηκε νομικά εναντίον μου και διεκδικεί εξοντωτικές αποζημιώσεις. Πρόκειται για μια κίνηση πανικού και εκφοβισμού. Δεν θα υποκύψω στον ψυχολογικό εκβιασμό του κ. Αναστασιάδη. Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχίσω την κατάθεση μου ενώπιον των λειτουργών επιθεώρησης της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Θα συνεχίσω να καταθέτω την αλήθεια την οποία τεκμηριώνω με αδιάσειστα στοιχεία».

«Αντιμετώπισα τον κ. Αναστασιάδη στο δημόσιο διάλογο, τον αντιμετωπίζω στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω και στα δικαστήρια εάν και όταν αυτή η υπόθεση εκδικαστεί», καταλήγει ο Μακάριος Δρουσιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά σε Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Η αλήθεια μου δίνει δύναμη και αντοχές»

Τι ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη, η αγωγή καταχωρήθηκε στις 23 Απριλίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από τους δικηγόρους, Γεώργιο Τριανταφυλλίδη και Θεόδωρο Οικονόμου.

Ειδικότερα, η αγωγή αφορά, «κακόβουλους, ψευδής και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς που περιέχονται και προβάλλονται στα βιβλία «Κράτος Μαφία» και «Η Συμμορία» αλλά και στο άρθρο με ημερομηνία 5/9/2013 διά του οποίου επαναλαμβάνει του ίδιους κακοήθεις και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς».

Μέσω της αγωγής, ο Νίκος Αναστασιάδης αξιώνει

(α)  Παραδειγματικές αποζημιώσεις για δυσφήμιση που υπερβαίνουν τα €2,000,000

(β)  Διάταγμα του Δικαστηρίου με το οποίο να απαγορεύει στον κ. Δρουσιώτη να επαναλαμβάνει και/ή κυκλοφορεί και/ή με οποιοδήποτε τρόπο δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει τα πιο πάνω βιβλία και/ή δημοσιεύματα.

(γ)  Οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ήθελε κρίνει ως δικαία το Δικαστήριο, και

(ε)  Έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ