Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

«Οι δύο πρώτες μεγάλες πυρκαγιές στην Λεμεσό και Πάφο απέδειξαν καταρχήν ότι η επικίνδυνη περίοδος για έκρηξη πυρκαγιών έχει επεκταθεί χρονικά, λόγω της κλιματικής αλλαγής». αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Προσθέτοντας σε ανακοίνωση του πως, «κατά δεύτερον αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση άφησε την Κύπρο χωρίς επαρκή κάλυψη από πτητικά μέσα. Οι Δυνάμεις που τίθενται σε συναγερμό την ώρα που ξεσπά μια πυρκαγιά, δεν έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό. Η Κύπρος είναι νησί πολύ ευάλωτο στις πυρκαγιές και οφείλει να παρέχει στο προσωπικό που έχει το βάρος της ευθύνης της κατάσβεσής τους τα απαραίτητα εργαλεία. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά τη διαχρονική μας απαίτηση για ανάγκη αγοράς δικών μας πτητικών μέσων πυρόσβεσης».

Επίσης οι Οικολόγοι σημειώνουν πως, «καλώς θα διεξαχθεί έρευνα για την έκρηξη της φωτοβολίδας, αλλά ερωτούμε: Πότε θα διεξαχθεί έρευνα για  την καθυστέρηση της έλευσης των πτητικών μέσων; Γιατί κουκουλώθηκε η υπόθεση αυτή;» 

Παράλληλα αναφέρουν ότι, «την ίδια ώρα επανέρχεται και το μεγάλο θέμα των πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων, τα οποία διακινούνται παράνομα στην αγορά. Οι αρχές δεν έχουν πετύχει να ελέγξουν την εισαγωγή ή τη διακίνησή τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές από ερασιτεχνικές χρήσεις».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει ότι, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προβληματιστεί στη βάση της σειράς γεγονότων και να δράσει άμεσα ώστε να είναι σίγουρη ότι η Κύπρος είναι διασφαλισμένη και έτοιμη να ανταπεξέλθει σε μεγάλες πυρκαγιές. Την ίδια ώρα οφείλει να δράσει άμεσα και προς την κατεύθυνση του ελέγχου και περιορισμού του φαινομένου διακίνησης παράνομων φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές