Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»

Τη διαβεβαίωση ότι εργάζεται εντατικά, για την υλοποίηση της πρώτης φάσης  που περιλαμβάνει το Εθνικό Σημείο Επαφής, σχετικά με τη διασυνοριακή ανταλλαγή του συνοπτικού μητρώου υγείας και της υπηρεσίας ηλεκτρονικής συνταγής, έδωσε την Πέμπτη η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την υπερψήφιση του κανονισμού από το Ευρωκοινοβούλιο, που θα ρυθμίζει τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας (ΕΧΔΥ), η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας σημειώνει πως θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και των λειτουργών υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν στις βασικές αρχές,  που καθορίζουν τη διαχείριση της υγείας με επίκεντρο τον πολίτη, «χαράσσοντας με αυτό τον τρόπο τον δρόμο που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου ενιαίου οικοσυστήματος υγείας στο κόσμο, την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας».

Ο Κανονισμός, αναφέρει η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας, «θα δώσει τη δυνατότητα στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση και έλεγχο στα δεδομένα υγείας τους σε ηλεκτρονική μορφή, ακόμα και από διαφορετικό κράτος μέλος από αυτό στο οποίο διαμένουν και θα επιτρέψει στους επαγγελματίες υγείας να συμβουλεύονται τους φακέλους των ασθενών τους με τη συγκατάθεσή τους (πρωτογενής χρήση) επίσης από άλλες χώρες της ΕΕ».

Όπως προσθέτει «οι ηλεκτρονικοί φάκελοι υγείας (ΗΦΥ) θα περιλαμβάνουν περιλήψεις ασθενών, ηλεκτρονικές συνταγές, ιατρικές εικόνες και εργαστηριακά αποτελέσματα», σημειώνοντας πως «ο νόμος θα καταστήσει δυνατή την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων υγείας μεταξύ επαγγελματιών υγείας στην ΕΕ, υπό το εμπορικό σήμα MyHealth@EU – Η Υγεία μου@ΕΕ».

Δειτε Επισης

Φεύγει ξανά η καλοκαιρία-Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Περιμένει τις βελτιώσεις στο λογισμικό του ΓεΣΥ ο ΟΑΥ-Αγανακτισμένοι με τα προβλήματα πάροχοι και ασθενείς
Στα όρια τους οι κάτοικοι Πεντακώμου που ζητούν αντισταθμιστικά για τον ΟΕΔΑ-«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Καθυστέρηση στον νέο δρόμο Δερύνειας-Σωτήρας λόγω υπεδάφους-Παραδίδεται μετά το καλοκαίρι
Αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις και φέτος οι ναυαγοσώστες-Υποστελέχωση και ελλείψεις σε μηχανοκίνητα μέσα
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Τερματισμό συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ ζήτησαν διαδηλωτές υπέρ Παλαιστινίων
Τιμήθηκαν 250 πολύτεκνες μάνες-«Η Κύπρος αλλάζει και η Μάνα επιτέλους στηρίζεται»
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας