Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο

Ανάκληση όλων των αδειών για τα πυροτεχνήματα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην επαρχία της Πάφου, με την Αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έκδοση εντάλματος εναντίον ενός προσώπου, ο οποίος μετά από σχετική άδεια προχώρησε στη ρίψη πυροτεχνημάτων, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται να προκληθεί η φωτιά στην περιοχή Χα-Ποτάμι.

Μιλώντας στον Άλφα η υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως, «έχω ζητήσει να εξεταστεί και να γίνει ανάκληση όλων των άδειων για τα πυροτεχνήματα. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα, με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Εκεί όπου μπορούμε να το ελέγξουμε, πρέπει να σταματήσει».

Όπως είπε η κ. Παναγιώτου, «έχω ζητήσει από το Τμήμα Μεταλλίων να προχωρήσει στην ανάκληση των αδειών. Να εξετάσει αν μπορούμε νομικά να το κάνουμε και αν μπορούμε, να προχωρήσει. Από χθες βράδυ που είχα την ενημέρωση, τους έχω δώσει οδηγίες να προχωρήσουν».

Υπενθυμίζεται πως, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20:00 σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Χα-Ποτάμι πλησίον του Aphrodite Hills.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας καθώς και πολίτες με διάφορα γεωργικά μηχανήματα.

Η φωτιά, είπε ο κ. Νικολάου, κατασβέστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 23:50 αφού κατέκαψε στην περιοχή 4-5 εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων

Δειτε Επισης

Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του