ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»

Ο θαλάσσιος διάδρομος προχωράει γρήγορα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε η βοηθός του Διαχειριστή του Γραφείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας της USAID (United States Agency for International Development) στη Μέση Ανατολή, Σονάλι Κόρντε μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι συνεργάζονται πολύ στενά με το προσωπικό της CENTCOM στην περιοχή που είναι υπεύθυνοι για το έργο.

«Έχουμε συναδέλφους στην Κύπρο και την Κυπριακή Κυβέρνηση. Έχουμε έναν συνασπισμό εταίρων που εργάζεται γύρω από αυτό: την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η κ. Κόρντε.

Επίσης, πρόσθεσε, «εργαζόμαστε με την CENTCOM και τους Ισραηλινούς συναδέλφους για τη δημιουργία αυτού του τρόπου βοήθειας, όπως και του σημείου προσγείωσης στην παραλία στη Γάζα, και παράλληλα εργαζόμαστε με εταίρους του ΟΗΕ για να χειριστούμε τη διανομή της βοήθειας προς τη Γάζα. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, πτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ ανέφερε ότι η πλωτή προσωρινή προβλήτα η οποία είναι φυσικά αρκετά μίλια μακριά από την ακτή, θα μπορεί να δέχεται τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά σκάφη που μπορούν να ξεφορτώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Όλα τα απαραίτητα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή να το κάνουν», διαβεβαίωσε.

Υπάρχει, εξήγησε ο κ. Ράιντερ, «μια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Οι αρμόδιοι κατάρτισης του σχεδίου έχουν επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες όλων των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων την ασφάλεια στο έδαφος, τον συντονισμό με τους εταίρους που θα υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, τις ΜΚΟ, την συνεργασία με την USAID».

«Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί. Είμαστε σε καλό δρόμο αυτή τη στιγμή να το εφαρμόσουμε» ανέφερε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο-Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο εξωτερικό
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες
Βούληση για ενδυνάμωση των σχέσεων εξέφρασαν ΠτΒ και ΥΠΕΞ Φιλιππίνων
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Κύπρο από Μπορέλ-«Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ»
Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά-Πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Μόνο αστοχίες, λάθη και βολέματα», απαντά η Πινδάρου
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία ενός προσώπου για κλοπή στη Λάρνακα