ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»

Ο θαλάσσιος διάδρομος προχωράει γρήγορα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε η βοηθός του Διαχειριστή του Γραφείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας της USAID (United States Agency for International Development) στη Μέση Ανατολή, Σονάλι Κόρντε μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι συνεργάζονται πολύ στενά με το προσωπικό της CENTCOM στην περιοχή που είναι υπεύθυνοι για το έργο.

«Έχουμε συναδέλφους στην Κύπρο και την Κυπριακή Κυβέρνηση. Έχουμε έναν συνασπισμό εταίρων που εργάζεται γύρω από αυτό: την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η κ. Κόρντε.

Επίσης, πρόσθεσε, «εργαζόμαστε με την CENTCOM και τους Ισραηλινούς συναδέλφους για τη δημιουργία αυτού του τρόπου βοήθειας, όπως και του σημείου προσγείωσης στην παραλία στη Γάζα, και παράλληλα εργαζόμαστε με εταίρους του ΟΗΕ για να χειριστούμε τη διανομή της βοήθειας προς τη Γάζα. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, πτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ ανέφερε ότι η πλωτή προσωρινή προβλήτα η οποία είναι φυσικά αρκετά μίλια μακριά από την ακτή, θα μπορεί να δέχεται τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά σκάφη που μπορούν να ξεφορτώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Όλα τα απαραίτητα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή να το κάνουν», διαβεβαίωσε.

Υπάρχει, εξήγησε ο κ. Ράιντερ, «μια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Οι αρμόδιοι κατάρτισης του σχεδίου έχουν επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες όλων των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων την ασφάλεια στο έδαφος, τον συντονισμό με τους εταίρους που θα υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, τις ΜΚΟ, την συνεργασία με την USAID».

«Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί. Είμαστε σε καλό δρόμο αυτή τη στιγμή να το εφαρμόσουμε» ανέφερε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ