ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»

Ο θαλάσσιος διάδρομος προχωράει γρήγορα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε η βοηθός του Διαχειριστή του Γραφείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας της USAID (United States Agency for International Development) στη Μέση Ανατολή, Σονάλι Κόρντε μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι συνεργάζονται πολύ στενά με το προσωπικό της CENTCOM στην περιοχή που είναι υπεύθυνοι για το έργο.

«Έχουμε συναδέλφους στην Κύπρο και την Κυπριακή Κυβέρνηση. Έχουμε έναν συνασπισμό εταίρων που εργάζεται γύρω από αυτό: την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η κ. Κόρντε.

Επίσης, πρόσθεσε, «εργαζόμαστε με την CENTCOM και τους Ισραηλινούς συναδέλφους για τη δημιουργία αυτού του τρόπου βοήθειας, όπως και του σημείου προσγείωσης στην παραλία στη Γάζα, και παράλληλα εργαζόμαστε με εταίρους του ΟΗΕ για να χειριστούμε τη διανομή της βοήθειας προς τη Γάζα. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, πτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ ανέφερε ότι η πλωτή προσωρινή προβλήτα η οποία είναι φυσικά αρκετά μίλια μακριά από την ακτή, θα μπορεί να δέχεται τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά σκάφη που μπορούν να ξεφορτώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Όλα τα απαραίτητα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή να το κάνουν», διαβεβαίωσε.

Υπάρχει, εξήγησε ο κ. Ράιντερ, «μια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Οι αρμόδιοι κατάρτισης του σχεδίου έχουν επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες όλων των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων την ασφάλεια στο έδαφος, τον συντονισμό με τους εταίρους που θα υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, τις ΜΚΟ, την συνεργασία με την USAID».

«Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί. Είμαστε σε καλό δρόμο αυτή τη στιγμή να το εφαρμόσουμε» ανέφερε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα ΗΕ Τουρκοκύπριος πολιτικός σχετικά με τις συλλήψεις σφετεριστών