Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Υπουργός, η οποία βρίσκεται μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, στο συντονιστικό κέντρο πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών που στήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου, ζήτησε όπως διεξαχθεί διοικητική έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, μετά από πληροφορίες ότι πιθανόν να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, κατά τη διάρκεια καταστροφής κατασχεμένων φωτοβολίδων στην περιοχή του λατομείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, αναφέρεται. Στην περιοχή, προστίθεται, κατευθύνονται συνεχώς επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Υπό έλεγχο τρεις άλλες πυρκαγιές

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, τέθηκαν υπό έλεγχο τρεις άλλες δασικές πυρκαγιές, στην Κοινότητα Περιστερώνα της Επαρχίας Πάφου, στον Ψευδά της επαρχίας Λάρνακας και στη Λεμύθου της επαρχίας Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:05 σε περιοχή της κοινότητας Περιστερώνας στην Επαρχία Πάφου, τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί. Σημειώνεται ότι στην κατάσβεση μετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με επτά άτομα και ένα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία άτομα.

Εξάλλου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:45 σε περιοχή της κοινότητας Ψευδά της επαρχίας Λάρνακας, τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 2,5 δεκάρια άγριας βλάστησης.  Στην κατάσβεση μετείχαν έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 23 άτομα, 2 ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες και 1 εκσκαφέας.

Τέλος, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:10 σε περιοχή της κοινότητας Λεμύθου στην Επαρχία Λεμεσού τέθηκε υπό έλεγχο επίσης προτού επεκταθεί. Στην κατάσβεση μετείχαν 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με 9 άτομα, αναφέρεται.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες