Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ σε 1300 δικαιούχους για ζημιές που υπέστησαν. Οι αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους θα καταβληθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Οπως ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός, Μαρία Παναγιώτου μετά τη συνεδρία του Σώματος, οι ζημιές αφορούσαν καλλιέργειες φυλλοβόλων και εποχιακές καλλιέργειες που προκληθηκαν κατά το 2023 από δυσμενείς κλιματικές συνθήκες κυρίως χαλάζι, και οι αποζημιώσεις χορηγούνται μέσω του Ταμείου Προστασίας και Ασφάλισης της Γεωργικής Παραγωγής.

Οι αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους θα καταβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πρόσθεσε η αρμόδια Υπουργός, "επεξεργάζεται σειρά εργαλείων για επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων όταν προκληθούν ζημιές έτσι ώστε να είναι πιο άμεση και πιο αντικειμενική η κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των γεωργών.

Δειτε Επισης

Ομάδα ληστών επιτέθηκε και λήστεψε δύο πρόσωπα στις Φοινικούδες
Τρομοκρατική επίθεση σε διαδήλωση υπέρ των ομήρων στη Γάζα στο Κολοράντο-Έξι τραυματίες (pics)
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Νέα απάτη με δήθεν εταιρεία καυσίμων, απέσπασαν 8.500 χιλιάδες από 45χρονο-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Σκύλοι δάγκωσαν δύο μικρά παιδιά και 25χρονη-Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες τους
Προβληματισμένοι οι γονείς για τα μαθήματα σε λυόμενες στα νηπιαγωγεία-Ο προγραμματισμός ΥΠΑΝ
Στο «εδώλιο» της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ η Αστυνομία-Ομοφωνία τριών υπουργών για μη ενημέρωση του Συμβουλίου
Ο φόβος για αλλαγή, η επιμονή για παραμονή της υφιστάμενης κατάστασης και στο βάθος κρυμμένη η παιδεία
Οι δαπάνες ανά νοικοκυριό και οι διαφορές ανάμεσα στις περιοχές-Μεγάλο ποσοστό του μισθού φεύγει για στέγαση
Ανενημέρωτοι και απροστάτευτοι οι νέοι στην Κύπρο-Χωρίς πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας