Οπλισμένοι θα πηγαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές στο Τενεσί-Απόφαση του κοινοβουλίου

Οπλισμένοι καθηγητές: το Κοινοβούλιο του Τενεσί, πολιτείας του αμερικανικού νότου, υιοθέτησε χθες Τρίτη πρόταση νόμου που προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν ατομικό οπλισμό, έναν χρόνο έπειτα από σφαγή μέσα σε σχολείο.

Σήμερα, περίπου δεκαπέντε αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν την οπλοφορία του σχολικού προσωπικού, κάτι πάντως που είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών διευθύνσεων, με φόντο τον πολλαπλασιασμό των αιματηρών βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια.

Ο νόμος, που υιοθετήθηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τενεσί, είχε εγκριθεί από την πολιτειακή Γερουσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Μένει να επικυρωθεί από τον Κυβερνήτη της πολιτείας, τον Μπιλ Λι, ο οποίος έχει ήδη πει πως είναι «ανοικτός» στη συγκεκριμένη ιδέα.

Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40 ώρες «βασικής εκπαίδευσης για την επιβολή της τάξης μέσα στα σχολεία».

Τον Μάρτιο του 2023, ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε χριστιανικό πρωτοβάθμιο σχολείο της Νάσβιλ, σκοτώνοντας τρεις μαθητές, εννέα ετών, και τρία μέλη του προσωπικού, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Στο Κοινοβούλιο του Τενεσί κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, το κόμμα της δεξιάς στο οποίο ανήκουν οι πιο παθιασμένοι υπερασπιστές του δικαιώματος της οπλοφορίας.

Δυο Δημοκρατικοί Βουλευτές αποπέμφθηκαν πέρυσι από το σώμα, επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση μέσα στη Βουλή με αίτημα αυστηρότερους ελέγχους στην οπλοκατοχή, μετά την τραγωδία στο σχολείο της Νάσβιλ.

Οι σφαγές μέσα σε αμερικανικά σχολεία είναι ανατριχιαστικά συχνές, όμως οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν μικρά περιθώρια ελιγμών ως προς το ζήτημα αυτό: κάθε πολιτεία καταρτίζει δική της νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια