Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

Υποβάλονται αύριο από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ.. στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Μενέλαος Βασιλείου, καθορίστηκαν ώρες με τον κάθε συνδυασμό και με μεμονωμένους υποψήφιους ώστε να υπάρχει τάξη.

Συγκεκριμένα στις 8:30 υποψηφιότητες θα υποβάλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, στις  9:00 το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, στις 9:15 Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, στις 9:30 Κίνημα Εθνική Δράσις, στις 9:45 Ανδρόνικος Ζερβίδης, στις 10:00 ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικό Κόμμα, στις 10:15 Δημοκρατικό Κόμμα, στις 10:30 ΒΟΛΤ Κύπρος, στις 10:45 ΝΙΚΗ, στις 11:00 Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), στις 11:15 Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, στις 11:30 Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, στις 11:45 Φειδίας Παναγιώτου και στις 12:15 Δημοκρατικός Συναγερμός.

Το παράβολο για κάθε υποψηφιότητα είναι 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, εντός 24 ωρών μετά το πέρας της διαδικασίας δικαιούται κάποιος να υποβάλει ένσταση για τους λόγους που καθορίζονται στην νομοθεσία.

Το επόμενο βήμα μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Πρόσθεσε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς. Είπε ακόμη ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές Εκλογές και Εκλογές Μελών Σχολικών Εφορειών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρες.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Κοινοτικές Εκλογές θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 8:30 π.μ. και 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς. Το σύνολο των κοινοτήτων για τις οποίες θα γίνουν εκλογές είναι 423.

Ερωτηθείς αν έχουν σταλεί υποθέσεις στην Νομική Υπηρεσία ύστερα από τις ενστάσεις για μετοικήσεις και ψευδή στοιχεία, ο κ. Βασιλείου είπε ότι συγκεντρώνονται τα στοιχεία από τις Επαρχιακές Διοικήσεις και θα σταλούν όταν είναι έτοιμα στην Νομική Υπηρεσία.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ο οίκος Moody’s άλλαξε τις προοπτικές της Κύπρου σε θετικές από σταθερές-Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ
A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Τορναρίτης: Χειροκροτητής του ΑΚΕΛ ο κ. Προύντζος
Α. Δημητρίου: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών στο παιδοογκολογικό
Υποψήφιες για το ΕΚ ανέπτυξαν θέσεις για τρεις θεματικές σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Χριστοδουλίδης: Tο καθοδηγητικό φως στον ορίζοντα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς, θα συζητήσουν Πρόεδρος και Εμίρης Κατάρ
Λ. Φουρλάς: Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ, συναντά τον Πρόεδρο
Επισκέφθηκε την Κρακοβία ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Πολωνία