Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Στην ανάκληση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Physiomer Baby Unidoses προχώρησε η Αρχή Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως η εταιρεία Laboratoire de la Mer αποφάσισε όπως προβεί στην προληπτική ανάκληση της παρτίδας G239469 του προϊόντος Physiomer Baby Unidoses με λήξη 03/2027.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάκληση πραγματοποιείται εξαιτίας θεμάτων που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της διαδικασίας αποστείρωσης, και τα οποία θα μπορούσαν θεωρητικά να οδηγήσουν σε ενδεχόμενη επιμόλυνση του προϊόντος.

Σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί μόλυνση στο ίδιο το προϊόν, σεβόμενοι τους πελάτες και τους καταναλωτές και έχοντας ως πάγια πολιτική της εταιρείας τη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, τα οποία πληρούν απόλυτα και στο σύνολό τους τις προδιαγραφές ασφαλείας των καταναλωτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παραπάνω οικειοθελή ανάκληση».

Η εταιρεία πληροφορεί πως τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτή αναγνωρίζονται από τον αριθμό παρτίδας G239469 με λήξη 03/2027 και τέθηκαν στην αγορά το διάστημα 06/03/2024-20/03/2024.

Εξάλλου, υπογραμμίζει ότι εάν το κοινό έχει στη διάθεσή του το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να σταματήσει να το χρησιμοποιεί και να επιστρέψει αχρησιμοποίητο ή μη ανοιγμένο προϊόν στο σημείο αγοράς του.

Επίσης προτρέπει το κοινό εάν έχει ερωτήσεις σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες, να επικοινωνήσει με κάποιον επαγγελματία υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο