Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»

Απασφάλησε κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας «Ισότητα», ο οποίος μετά την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας για πειθαρχική διερεύνηση σε βάρος του, συγκάλεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, ρίχνοντας βολές τόσο κατά του Αρχηγού Αστυνομίας, όσο και κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Νίκος Λοϊζίδης, επανέλαβε τα περί προσπάθειας φίμωσης του, ενώ προέβη σε σοβαρότατες αναφορές, κάνοντας λόγο για επαφές του Αρχηγού Αστυνομίας, με μάρτυρες κατηγορίας και κατ επέκταση με τον υπόκοσμο, ενώ άφησε αιχμές ακόμη και για παύση του Αρχηγού.

Αρχικά, ο Νίκος Λοϊζίδης ανέφερε ότι νιώθει την προσπάθεια φίμωσης της συντεχνίας του, που μιλά για το καλό των αστυνομικών και του νόμου, ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή που έλαβε από τον Αρχηγό Αστυνομίας και σημείωσε ότι «σε όλη την επιστολή δεν αναγράφεται ότι ο κ.Λοϊζίδης είπε αναλήθειες. Κάνει παραδοχή ότι η αστυνομία παραπαίει. Κάνει παραδοχή ότι θέλει να φιμώσει τη σαθρή κατάσταση στην αστυνομία». Πρόσθεσε, πως πριν από περίπου ένα μήνα, είχε συνάντηση με τον Αρχηγό και κατήγγειλε ξανά προσπάθεια εκφοβισμού του.

Επιπλέον, σημείωσε ότι πριν από την δημοσιογραφική διάσκεψη, δέχθηκε τηλεφωνήματα από συνεργάτη του Αρχηγού Αστυνομίας, με στόχο να τον αποτρέψει ούτως ώστε να μην γίνει η διάσκεψη. Επιπλέον αναφέρθηκε σε επικοινωνία της ηγεσίας της Αστυνομίας, με μάρτυρες κατηγορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων έχει αποτύχει και διερωτήθηκε αν ο Αρχηγός έβρισκε χρόνο να επισκέπτεται μάρτυρες κατηγορίας», για να σημειώσει επιπλέον πως «το μόνο που τρέμω από τον κ Παπαθεοδώρου είναι οι σχέσεις του με μάρτυρες κατηγορίας». σΣ

Παράλληλα απάντησε και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του, χαρακτήρισε το ζήτημα ως εσωτερικό θέμα της Αστυνομίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου της συντεχνίας Ισότητα, να σημειώνει πως «τόσο ο Υπουργός, όσο και Πρόεδρος γνώριζαν για την πειθαρχική και αν ο κ. Χαρτσιώτης, θεωρεί το ζήτημα εσωτερικό θέμα της Αστυνομίας και δεν σταμάτησε την έρευνα, τότε είναι συνένοχος».

Ακολούθως, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας Ισότητα, αναφέρθηκε και σε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα λέγοντας πως «ο αξιωματικός που μας παρέδωσε την επιστολή μας είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας βρήκε χρόνο να βγάλει γνωμάτευση, για να μια υπογραφή. Δεν ξαναέγινε τέτοια προσπάθεια φίμωσης σε συνδικαλιστές και τέτοια προσπάθεια δικτατορίας. Τους τρομάζει επειδή δεν είμαστε ελεγχόμενοι».

Επιπλέον, όπως σημείωσε «είναι ευθύνη του ΠτΔ αν θα συνεχιστεί αυτή η δικτατορία. Θέλουν να μας φιμώσουν επειδή είναι απλήρωτοι οι αστυνομικοί. Πέφτουν προαγωγές στα δικαστήρια. Το δικαστήριο είπε ότι προήγαγαν κόσμο με ψευδείς προαγωγές. Θέλουν να μας φιμώσουν για τις μεταθέσεις για να κάνουν το ρουσφέτι τους».

Ανάμεσα σε άλλα , ο Νίκος Λοϊζίδης, επεσήμανε πως «για τη Μονή Αββακούμ έμαθαν το κινητό μας στο αρχηγείο για να μην κάνουμε δηλώσεις. 22 αποδράσεις σε τρία χρόνια. Έδωσαν εντολές να μην γίνονται συλλήψεις γιατί δεν έχουν κελιά. Πέθανε συνάδελφος μου επειδή δεν είχαμε αστυνομικούς πρώτης γραμμής». Προσθέτοντας πως, «ο Αρχηγός, πήγε στο σημείο του θανατηφόρου και έκανε υποδείξεις για να μην φανεί ότι αν υπήρχε ακόμη ένας αστυνομικός δεν θα θρηνούσαμε τον συνάδελφο μας».

Επιπλέον ο Νίκος Λοίζιδης έστειλε το μήνυμα ότι, η, Συντεχνία Ισότητα θα είναι εκεί απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά, «κ. Χριστοδουλίδη να χαίρεσαι την ηγεσία της αστυνομίας κι αν θέλεις το καλό του τόπου ξέρεις τι πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Συντεχνίας Ισότητα, κ. Ανδρέας Ανδρέου, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, επεσήμανε, πως η παρουσία του κ. Λοϊζίδη σε τηλεοπτικά πάνελ φαίνεται να ενοχλεί την Αστυνομία, ενώ σημείωσε πως ο κ. Λοϊζίδης πάει στις εκπομπές μετά από προσκλήσεις που λαμβάνει.

Δειτε Επισης

Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία