Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»

Ετοιμάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας αναφορικά με τους θεσμούς της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, αφού τους είχε προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, το μεσημέρι, στη Λευκωσίας. 

Σε ερώτηση αν συγκάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Παρασκευή μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν συγκαλώ το Εθνικό Συμβούλιο λόγω της κριτικής, η κριτική είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι ευπρόσδεκτη από όλους και θα ενισχυθεί, σας το προαναγγέλλω εγώ, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές».

«Έχω συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο γιατί ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πριν την κάθοδο της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, για να ενημερώσω τους αρχηγούς των κομμάτων και να ακούσω συγκεκριμένες απόψεις, συγκεκριμένες εισηγήσεις», ανέφερε.

Σε ερώτηση κατά πόσο θεωρεί πως η κριτική που δέχεται αφορά και τη διαμάχη μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, για την κριτική που γίνεται από πλευράς κομμάτων όχι».

«Τους σχεδιασμούς μας σε σχέση με δύο κορυφαίους θεσμούς τους έχω προαναγγείλει από τις 29 Ιανουαρίου όταν παρουσίαζα το τι θα πράξει η Κυβέρνηση εντός του 2024», υπενθύμισε.

Άρα, πρόσθεσε, «δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων για την οποία έκανα χθες δηλώσεις και δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η Νομική Υπηρεσία προχωρεί με την αίτηση της για παύση του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «μπορείτε να ρωτήσετε τη Νομική Υπηρεσία, δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, δεν είναι, όπως είπα και χθες, μια ευχάριστη κατάσταση».

«Από κει και πέρα, η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία έχει σχεδιασμούς, τους ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου και βάσει αυτών των σχεδιασμών προχωρούμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς αυτούς σε σχέση και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ετοιμάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «λειτουργούμε άμεσα, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά που συζητούνται αυτή την περίοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ο οίκος Moody’s άλλαξε τις προοπτικές της Κύπρου σε θετικές από σταθερές-Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ
A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Τορναρίτης: Χειροκροτητής του ΑΚΕΛ ο κ. Προύντζος
Α. Δημητρίου: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών στο παιδοογκολογικό
Υποψήφιες για το ΕΚ ανέπτυξαν θέσεις για τρεις θεματικές σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Χριστοδουλίδης: Tο καθοδηγητικό φως στον ορίζοντα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς, θα συζητήσουν Πρόεδρος και Εμίρης Κατάρ
Λ. Φουρλάς: Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ, συναντά τον Πρόεδρο
Επισκέφθηκε την Κρακοβία ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Πολωνία