ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών

Στην Κύπρο εργαζόμαστε συνεχώς για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν πιο προσβάσιμοι, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε βιντεογραφημένο χαιρετισμό της στο συνέδριο Cyprus Democracy Summit που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη σταθερή αφοσίωσή της "στις αρχές της Δημοκρατίας που μας καθοδηγούν και μας καθορίζουν ως πολίτες αυτού του κράτους".

Αναφερόμενη στην Κυπριακή Δημοκρατία, η κ. Δημητρίου είπε ότι με την πλούσια ιστορία της στο σταυροδρόμι των πολιτισμών της, "είναι σχετικά νεαρή, ωστόσο στην πορεία της έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και έχει δοκιμαστεί από τραγικά γεγονότα όπως η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή που οδήγησαν σε ένα διαρκή αγώνα για αναζήτηση της ειρήνης και επανένωσης του νησιού μας".

Αυτές ακριβώς οι προκλήσεις και οι δυσκολίες, είπε, έχουν διατηρήσει και ενισχύσει το σεβασμό μας στα δημοκρατικά ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, και της δικαιοσύνης για όλους.

Στην Κύπρο, είπε, "εργαζόμαστε συνεχώς για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν πιο προσβάσιμοι, αντιπροσωπευτικοί και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των Κυπρίων πολιτών".

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο, πρόσθεσε, "αποτελούν θεμελιώδεις αρχές και αξίες που μας καθοδηγούν σε αυτό το ταξίδι. Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα μας ανησυχούν και μας θλίβουν. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε τόσο τους θεσμούς, όσο και τους πολίτες που οι θεσμοί υπηρετούν...με περισσότερη δημοκρατία και ξεκάθαρες θέσεις".

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι οι "εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και σε αυτές, δυνάμεις διχασμού συχνά φαίνεται να επισκιάζουν τις γέφυρες κατανόησης".

Γι αυτό, συμπλήρωσε, συνέδρια όπως το Cyprus Democracy Summit είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μας υπενθυμίζουν τη δύναμη που υπάρχει στην κοινή προσπάθεια για εμπέδωση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο