Προσπάθειες να ξεπεραστεί η δυσπιστία, υποστηρίζει μέλος της αντιπροσωπείας του Κοσόβου

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε για την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), ενημέρωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, Καρολίν Ζιαντέχ. Όπως είπε, τους τελευταίους μήνες «οι εντάσεις σιγοβράζουν», λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης μακροχρόνιων ζητημάτων μέσω κατάλληλης επικοινωνίας και διαλόγου, είτε αυτό γίνεται μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου είτε μεταξύ των σερβικών κοινοτήτων του Κοσσυφοπεδίου και της κεντρικής αρχής της Πρίστινας.

Η κ. Ζιαντέχ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών που έγιναν με διαμεσολάβηση της ΕΕ έχει γίνει ολοένα και πιο πιεστική προτεραιότητα, προκειμένου να συμβάλει στην άμβλυνση της συνεχιζόμενης σειράς κρίσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

 «Η UNMIK θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλήρως τους πόρους της, σε συνεργασία με την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για το Κοσσυφοπέδιο και τους πολλούς εταίρους μας κατά την υλοποίηση, για να βοηθήσει τις κοινότητες να ξεπεράσουν την υπάρχουσα δυσπιστία και να βρουν ευκαιρίες για να καρπωθούν τα οφέλη μιας γνήσιας συνεργασίας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εργασίες σε πολλούς τομείς που δημιουργούν νέο χώρο για τις κοινότητες να εργαστούν από κοινού για να επηρεάσουν θετικά τις διαδικασίες που επηρεάζουν το μέλλον όλων. Αυτό παραμένει ένας κεντρικός πυλώνας του εντεταλμένου έργου μας. Η Αποστολή έχει χρησιμοποιήσει τους βασικούς προγραμματικούς της πόρους για να διευκολύνει την καινοτομία και τη συνεργασία για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων, να βρει κοινό έδαφος και να καθιερώσει ευρύτερη ανοχή στην πoλυπολιτισμικότητα του Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε η κ. Ζιαντέχ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο «βιαστής με την άσχημη αναπνοή» Τον αναζητούσαν 17 χρόνια οι Αρχές των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Δεν είχε άδεια οδήγησης και εμφανίστηκε μέσω zoom στο δικαστήριο ενώ οδηγούσε
Financial Times:To NATO δεν διαθέτει επαρκή συστήματα αεράμυνας για την προστασία της Ανατολικής Ευρώπης
Απειλές Λαβρόφ στις ΗΠΑ-«Θα απαντήσουμε αν στείλετε πυραύλους στην Ουκρανία»
Καταστροφή ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυροί άνεμοι παρασέρνουν αεροσκάφος 90 τόνων σταθμευμένο σε αεροδρόμιο στο Τέξας
Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό- Έχουν δολοφονηθεί 24 από την έναρξη της προεκλογικής
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία- Διαλύθηκε το κοινοβούλιο
Με αμερικανικές βόμβες το πολύνεκρο πλήγμα των Ισραηλινών στη Ράφα
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα στη Συρία