Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε 59χρονος βιοπαλαιστής, ο οποίος έκλεψε από παγκάρι εκκλησίας το ποσό των 77 ευρώ και 40 σεντς, τον Αύγουστο του 2022, με το Δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο και να τον καταδικάζει σε χρηματική ποινή, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, την παραδοχή και την μεταμέλεια του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στις 18 Αυγούστου 2022, ο 59χρονος εισήλθε στην εκκλησία που κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ανοιχτή, κλέβοντας από το παγκάρι το χρηματικό ποσό που υπήρχε.

Η καταγγελία σε βάρος του κατηγορούμενου, ανέφερε, πως μπήκε στον Ιερό Ναό με στόχο να κλέψει, κάτι με το οποίο διαφώνησε η πλευρά του 59χονου. Όπως λέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου από τον συνήγορο υπεράσπισης του, αυτός μπήκε στην εκκλησία για να προσκυνήσει, σημειώνοντας πως «είναι κάτι που το κάνει συχνά», ενώ σε σχέση με τα αδικήματα που διέπραξε, ανέφερε πως «εκείνη την μέρα μπήκε στην εκκλησία, είδε το παγκάρι ανοικτό και μπήκε στον πειρασμό καθώς είχε ανάγκη από τα χρήματα».

Ακολούθως, το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, μέλη της οποίας κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης οδηγήθηκαν στον 59χρονο, ο οποίος άμεσα παραδέχθηκε το λάθος του, τόσο προς την Αστυνομία, όσο και στον ιερέα του Ναού, ενώ επιπρόσθετα, επέστρεψε όλο το ποσό που έκλεψε από το παγκάρι, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο η υπεράσπιση του, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση από τον ιερέα.

Κατά τη δικαστική διαδικασία, η υπεράσπιση, πέραν της άμεσης παραδοχής του κατηγορουμένου αλλά και την επιστροφή των χρημάτων, στάθηκε και στις προσωπικές περιστάσεις του 59χρονου. Όπως λέχθηκε, ο κατηγορούμενος έχει ένα παιδί ηλικίας 17 ετών, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, ενώ και ο ίδιος ο 59χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Επιπρόσθετα, η πλευρά του 59χρονου έθεσε και το θέμα του προστάτη οικογένειας, καθώς ο κατηγορούμενος είναι το μοναδικό πρόσωπο που εργάζεται και έχει εισόδημα, για να μπορεί να ζει η οικογένεια του.

Η Δικαστής, αφού άκουσε και μελέτησε όλα τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιον της, σημείωσε ότι, «το αδίκημα της κλοπής είναι σοβαρό και πως η σοβαρότητα του αδικήματος προνοεί ποινή έως και πέντε χρόνια, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τους μετριαστικούς παράγοντες, στον κατηγορούμενο αποφάσισε όπως επιβάλει πρόστιμο συνολικού ύψους 800 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε έξι μήνες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος βούρκωσε και φανερά συγκινημένος ζήτησε τον λόγο για να ξεκαθαρίσει στο Δικαστήριο ότι κατάλαβε το λάθος του και μετάνιωσε, ενώ όπως είπε «δεν πρόκειται να το κάνει ξανά», λέγοντας χαρακτηριστικά, «να μου κοπούν τα χέρια».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα