Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υπέγραψε σήμερα την επιστολή διορισμού της κας Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα στη θέση της Προέδρου του Συμβουλίου "Φωνή".

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η έντονη κοινωνική δράση της κας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, καθώς και οι ακαδημαϊκές και εμπειρικές της γνώσεις αποτελούν εχέγγυο για επιτυχή πορεία ως Πρόεδρος της Φωνής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την απερχόμενη Πρόεδρο της Φωνής κα Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας της ένα πραγματικά αξιόλογο και αποτελεσματικό έργο το οποίο χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και την προσωπική της προσφορά.

Το Συμβούλιο “Φωνή” είναι το αρμόδιο όργανο για την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Το βιογραφικό της

Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, είναι μόνιμο μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο γνωστικό αντικείμενο Φυσική Αγωγή.

Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές (Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ (Berkeley) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στη Φυσική Αγωγή. Απέκτησε τον τίτλο Master of Arts (MA) στη Φυσική Αγωγή από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας Chico μετά διακρίσεως. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας, ολοκλήρωσε με Άριστα τη διδακτορική της διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή τουΠανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διακεκριμένη και πολυετή ανάμειξη σε θέματα που σχετίζονται με τον Ολυμπισμό, την Ολυμπιακή Παιδεία και τη Διοίκηση Αθλητισμού, με μακροχρόνια εθελοντική προσφορά και συμμετοχή σε σημαντικές επιτροπές της Κύπρου και του εξωτερικού.

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής «Πολιτισμού και Εκπαίδευσης» των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC), Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (EOA), Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) και Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Διεθνούς Ομοσπονδιας Αθλητιατρικής (FIMS).

Είναι Κοσμήτορας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Διετέλεσε Μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Είναι Μέλος της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου Κύπρου και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών (ΠΣΦΝ)

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO