Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»

Την Κυριακή 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο «Γύρος της Πάφου 2024», ο μεγαλύτερος και μαζικότερος αγώνας δρόμου, ενός θεσμού που διοργανώνεται τα τελευταία 30 χρόνια στην πόλη της Πάφου. Φέτος, ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάφου σε συνεργασία με τα μέλη της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού Έργου EUHeyday, η οποία απαρτίζεται από την IMH, την Enoros Consulting LTD, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο «Γύρος της Πάφου» αποτελεί μακροχρόνιο θεσμό της Πάφου, προσελκύοντας συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και φύλων. Περισσότερα από 700 άτομα, αθλητές και μη, συμμετείχαν στον αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα της χαράς του αθλητισμού και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συγχρηματοδοτούμενα έργα της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φέτος, εκτός από υγεία, άθληση και διασκέδαση, ο αγώνας προσέφερε, ενημέρωση σχετικά με συγχρηματοδοτούμενα έργα Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ στην Πάφο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος με την ολοκλήρωση του αγώνα βράβευσε συμμετέχοντες. Επιπλέον, η Ανθή Φιλιππίδου, Διευθύντρια Προγραμματισμού, στην Διεύθυνση Πολιτικής Συνοχής και Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ και o Κωνσταντίνος Μασώνος, Λειτουργός Ανάπτυξης, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το Πρόγραμμα «Θάλεια 2021-2027» και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Οι Μαραθωνοδρόμοι, αλλά και όσοι βρέθηκαν στην Πάφο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα τα οποία άλλαξαν τα τελευταία χρόνια την καθημερινότητά των Κυπρίων φέρνοντας τους πιο κοντά στην Κύπρο που θέλουν αλλά και πιο κοντά στην Ευρώπη, μέσα από μια συναρπαστική διαδρομή. Τη διαδρομή, αλλά και την πόλη της Πάφου, κοσμούσαν σημαίες του έργου EUHeyday, σηματοδοτώντας τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της Πολιτικής Συνοχής. Άλλωστε, το σύνθημα του φετινού αγώνα, ήταν «κάθε βήμα πιο κοντά στην Κύπρο που θέλουμε».

Η διοργάνωση του αγώνα έγινε σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου», με τη στήριξη του Σωματείου Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών Στέλιος Κυριακίδης, του Paphos Running Club, των West Coast Runners, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του Προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους». Την εκδήλωση συνόδευε live link του Super FM.

Το έργο EUHeyday συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα για το έργο:

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Δειτε Επισης

Μπάσκετ και Ανθρωπιά βάζουν τρίποντο… στις Πλάτρες
Το τέλειο σκηνικό στον εξωτερικό μας χώρο στήνεται από την ΙΚΕΑ
Το ARDES Project του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διδάσκει στους μαθητές πώς συνδυάζεται η τέχνη με τη βιωσιμότητα
Αντώνης Ρέμος και Ελένη Φουρέιρα στην συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο #NammosLimassol!
Πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ του ΠΑΣΥΚΑΦ! ‘Απώλεια Μαλλιών – Τρόποι Διαχείρισης’
To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo
ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεχίζει για δεύτερη χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ»
Ποιο είναι το φαινόμενο που απειλεί τις σχέσεις μας;
Καρδιακοί όγκοι
Metropolis Mall: Ο Kύριος Προορισμός Αγορών, Ψυχαγωγίας και Κοινότητας στην Καρδιά της Λάρνακας