Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Σε περισσότερες από 50 συλλήψεις προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για τους συλληφθέντες που, κατά πληροφορίες, ανέρχονται σε 59 και πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα, ένα ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών, καθώς και ένας 26χρονος μάνατζερ ενός Έλληνα τράπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη

Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του νεαρού αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν συμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι 59 συλληφθέντες οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον αθλητικό εισαγγελέα. Η κατηγορία αφορά καταγγελθείσα από έτερο αστυνομικό επίθεση το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Δηλαδη ότι οι συγκεκριμένοι, πέραν του καθ' ομολογία νεαρού δολοφόνου, προκαλεσαν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ. Κατά τις ίδιες πηγές, οι 59 αποτελουν τον πυρήνα της οργάνωσης υπάρχουν ακόμη 100 άτομα με την κατηγορία της ευρύτερης συμμετοχής όπως και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί σε επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παύλος Μαρινάκης: Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν χρόνο, να έχουμε εμπιστοσύνη ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη

Για το θέμα ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας πως τέτοιες υποθέσεις χρειάζονται χρόνο, πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται από τη στιγμή που αφορούν στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα από την ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως η δολοφονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την ελληνική κοινωνία για τα περιστατικά βίας που λάμβαναν χώρα κατά κύριο λόγο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Όπως είπε, τότε, η κυβέρνηση είχε λάβει αποφάσεις σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε την ευθύνη της Πολιτείας, με κόστος εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι να μείνουν εκτός γηπέδων για δύο μήνες. «Όλα όσα είχαμε πει τότε, τα κάναμε πράξη. Και τις κάμερες και τα προσωποποιημένα εισιτήρια, με αποτέλεσμα -και το λέω με συγκρατημένη ακόμα αισιοδοξία, γιατί αυτό θέλει συνεχή έλεγχο- να βλέπουμε πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια να γίνονται, όπως γίνονται και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με ανθρώπινες συνθήκες. Αλλά και όταν κάποιες μειοψηφίες παρεκκλίνουν όσων προβλέπονται, να τους επιβάλλονται αυστηρά και αυτοματοποιημένα πρόστιμα ή πειθαρχικές ποινές, τέλος πάντων, που έχουν επιβληθεί από την αρμόδια Αρχή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο δεύτερο σκέλος που αφορά στην ποινική διάσταση. Όπως είπε, «αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης να το σχολιάσει. Έχω δεχθεί, δικαίως, από εσάς, από συναδέλφους σας και εδώ και σε εκπομπές πάρα πολλές ερωτήσεις για το τι απέγινε η συγκεκριμένη έρευνα. Η απάντηση είναι, ας έχουμε εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους ανθρώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι πολύ πιθανό, τέτοιες πολύ σοβαρές έρευνες να απαιτούν χρόνο, τεκμηρίωση, στοιχεία, νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι και στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη δουλεύουν για πάρα πολλές υποθέσεις με μόνο στόχο την προστασία των πολιτών και δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος και καμίας Κυβέρνησης. Τέτοια φαινόμενα, προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες, κανένας μας δεν γνωρίζει, ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει. Δεν είναι δουλειά αυτό της Κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, θεωρώ, πολύ σύντομα ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
Ζευγάρι Ελλήνων στην Αλβανία βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του-Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης
Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου
Νονός κατηγορείται ότι βίαζε το βαφτιστήρι του επί τρία χρόνια -Ακόμη δύο καταγγελίες εις βάρος του
Τη δημιουργία σταθμού προσαιγιάλωσης οπτικών ινών στην Κρήτη ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ