Ψηφιακό παιγνίδι ανακάλυψης με τη χρήση AR δημιούργησε το Υφυπουργείο Τουρισμού

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, έχει δημιουργήσει βιωματική διαδρομή μέσω εφαρμογής με τον τίτλο Heartland of Legends (HoL) με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, ή AR) με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου και των ορεινών και ακριτικών περιοχών.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφέρει ότι η διαδρομή αυτή διέρχεται από περιοχές της υπαίθρου και ορεινές και ακριτικές περιοχές και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, που φέρνουν τους επισκέπτες σε επαφή με την κυπριακή φύση, την παράδοση και τον τρόπο ζωής των Κυπρίων.

Στο πλαίσιο ενεργειών για ενθάρρυνση της επισκεψιμότητας στην ενδοχώρα μέσω της διαδρομής αυτής, δημιούργησε την ηλεκτρονική εφαρμογή «Dragon Game», που αποτελεί παιγνίδι ανακάλυψης, με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, ή AR). Οι χρήστες, αφού εγκαταστήσουν την εφαρμογή αυτή στο κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να ανακαλύψουν «ψηφιακούς δράκους», που κρύβονται σε βρύσες των χωριών της Heartland of Legends.

Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί τα 20 χωριά, με τις χαρακτηριστικές βρύσες, να ανοίξει την εφαρμογή και να σαρώσει τη συγκεκριμένη βρύση. Μέσω της εφαρμογής, θα εμφανιστεί ένας ξεχωριστός, ψηφιακός δράκος. Παράλληλα, θα ξετυλιχτεί μια μικρή ιστορία, που αναδεικνύει παραδόσεις, παραμύθια, θρύλους ή μοναδικά τοπικά χαρακτηριστικά κάθε χωριού.

Τα σχεδιαστικά και οι «δράκοι» είναι εμπνευσμένα από τα μοναδικά έργα του Κύπριου χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, βραβευμένου με το βραβείο Heritage Award / Europa Nostra.

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας CYENS και το Μουσείο Χαρακτικής «Χαμπής» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Μαρία Παναγιώτου στις Βρυξέλλες
Εργασίες στον παρακαμπτήριο Λεμεσού και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού
Πραγματοποιείται η δεύτερη διοργάνωση Γηρι-Ολυμπιακών-Στο επίκεντρο η ενεργός γήρανση
«Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον φόβο του καρκίνου με ελπίδα»
Την Πέμπτη η τελετή επαναπατρισμού λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων στην Κύπρο
Νέα συνάντηση ΟΚΥπΥ-νοσηλευτών στις 6 Ιουνίου-Στο επίκεντρο η εξοικονόμηση προσωπικού