Αρχιεπίσκοπος για σκάνδαλο Μονής-«Σαφείς οδηγίες για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση»

Το στάδιο των ερευνών γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Ουσίου Αββακούμ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν, αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλώ κι άλλους μάρτυρες και έτσι οι σαφείς οδηγίες μου που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση είτε ατασθαλίες, είτε κάτι που δεν πάει καλά στην εκκλησία της Κύπρου. Είναι μια αρχή, που πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει διαλεύκανση και διερεύνηση όλων των πτυχών».

Για τις μαρτυρίες των μοναχών, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι, «δεν θα μπω στη διαδικασία της δίκης. Όταν θα διερευνηθούν θα έρθει το πόρισμα και από αυτό το πόρισμα της ανακριτικής, θα αποσταλεί στο εξαμελές και από εκεί θα γίνει η συζήτηση».

Εάν προέβη σε κατάθεση στις Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε θετικά για να δηλώσει πως οι Αρχές, τον ρώτησαν μερικά πράγματα.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων