Αρχιεπίσκοπος για σκάνδαλο Μονής-«Σαφείς οδηγίες για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση»

Το στάδιο των ερευνών γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Ουσίου Αββακούμ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στόχος είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, «το πότε θα τελειώσει δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι εργάζονται συνεχώς και ότι κάθε μάρτυρα που καλούν, αν υποδείξει εκείνος κάτι που θέλει διερεύνηση, καλώ κι άλλους μάρτυρες και έτσι οι σαφείς οδηγίες μου που είναι οδηγίες και της Ιεράς Συνόδου, είναι να διαλευκανθεί πλήρως και η υπόθεση αυτή και ότι άλλο έχει σχέση είτε ατασθαλίες, είτε κάτι που δεν πάει καλά στην εκκλησία της Κύπρου. Είναι μια αρχή, που πρέπει να συνεχιστεί για να υπάρξει διαλεύκανση και διερεύνηση όλων των πτυχών».

Για τις μαρτυρίες των μοναχών, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι, «δεν θα μπω στη διαδικασία της δίκης. Όταν θα διερευνηθούν θα έρθει το πόρισμα και από αυτό το πόρισμα της ανακριτικής, θα αποσταλεί στο εξαμελές και από εκεί θα γίνει η συζήτηση».

Εάν προέβη σε κατάθεση στις Αρχές, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε θετικά για να δηλώσει πως οι Αρχές, τον ρώτησαν μερικά πράγματα.

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»